Zorluk bombası, Ether’i sonsuza dek değiştirecek

Tartışılan ve 2019 yılına ertelenen zorluk bombası güncellemesi, Ethereum'un para birimi Ether'i sonsuza dek değiştirecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum’un çekirdek geliştiricilerinin test ettikleri kodda hata bulduktan sonra ağ için planlanan mecburi çatallanmayı 2019’a ertelemeye karar verdiklerini birkaç gün önce bildirmiştik.

Constantinople olarak adlandırılan yazılım güncellemesindeki gecikme gruba ağın parasal sisteminde tartışmalı bir değişiklik yapma konusunda daha fazla zaman tanıyacak.

Tartışılan değişiklik, yeni blokların işlenmesinin zorluğunu sürekli olarak artıran bir Ethereum kodu parçası olan ve “zorluk bombası” adı verilen bir şeyle ilgili. Bomba, ilk olarak Ethereum ağının yoğun enerji kullanımını gerektiren proof-of-work sisteminden enerji verimliliği sağlayan proof-of-stake sistemine geçirmeyi hedefleyen daha büyük bir planın parçası olarak tasarlandı.

Blok ödülü neden düşürülüyor?

Ancak bir proof-of-stake sistemi geliştirmek beklenenden daha uzun sürüyor, bu nedenle zorluk bombası gecikiyor. Ethereum geliştiricileri, proof-of-stake sisteminin madenciliği kolaylaştıracağı için bu etkiyi dengelemek amacıyla ödülü azaltmaları gerektiğine karar verdiler. Bunun nasıl yapılacağı ise bir anlaşmazlık meselesi. Sınırlı bir arza sahip olan Bitcoin‘den farklı olarak Ethereum’un arzı değişken ve resmi bir para politikası bulunmuyor.

Topluluk içinde bombayı geciktirmek için ihraç oranının nasıl en iyi şekilde ayarlanacağı hakkında bir dizi görüş vardı. En sonunda çekirdek geliştiriciler, blok ödülünü 3 ETH’den 2’ye indirmeye karar verdiler fakat güncelleme en az Ocak ayına kadar ertelendi.

→ BITCOIN ETF KARARI BEKLENİRKEN: SEC KOMİSYONERİNDEN BRİFİNG

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl