Sadece Bitcoin değil: Yarılanma, Litecoin için de giderek yaklaşıyor

Bitcoin'de blok ödüllerinin yarılanması için geri sayım sürerken Litecoin'in gündeminde de aynı konu var. Litecoin'de blok ödülleri, Bitcoin'den daha önce yarılanacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bugüne kadar dolaşımda olacak olan toplam Litecoin’lerin yüzde 70’i çıkarılmış durumda.

Bitcoin’de arz 21 milyon ile sınırlıyken Litecoin’de bu 84 milyondu. Litecoin’in ortaya çıkışından bu yana geçen sürede yaklaşık 59 milyon LTC çıkarıldı. Geriye 25.1 milyon LTC kaldı.

Bununla birlikte Bitcoin’den aşina olunan blok ödüllerinin yarıya indirilmesi olayı ya da yaygın ifadesiyle halving, Litecoin’de de bulunuyor. Litecoin, blok ödüllerini ilk kez 25 Ağustos 2015 tarihinde yarıya indirdi. 50 LTC olan blok ödülleri o tarihte yarılanarak 25 LTC’ye düşürüldü. İlginçtir ki Mayıs ayında 1 dolar civarından el değiştiren LTC, blok ödüllerinin yarılanacağı tarih yaklaştıkça yaklaşık %900 oranında bir artışla 9 doları görmüştü.

Litecoin için bir sonraki blok ödüllerinin yarılanmasına 1 yıldan az bir zaman kaldı. 284 gün sonra, 7 Ağustos 2019 tarihinde Litecoin’in ikinci yarılanmayı gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu tarihte madencilikteki blok ödülleri mevcut 25 LTC’den 12.5 LTC’ye indirilecek.

LTC’nin fiyatı 19 Aralık 2017’de zirve yapmış ve 375 doları görmüştü. Kripto para, şimdi ise 52 dolardan alınıp satılıyor. Yaklaşan yarılanmanın LTC’nin fiyatına nasıl bir etki yapacağı merakla bekleniyor.

→ BITCOIN’DE BÖYLE BİR DÖNEM GÖRÜLMEDİ: İŞTE BOĞA VE AYI SENARYOLARI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl