ERC20 token’ları, Ethereum’un piyasa değerinin %60’ına ulaştı

Büyümeye devam eden Ethereum tabanlı token'lar, 12.8 milyar dolar ile Ethereum'un piyasa kapitalizasyonun yüzde 60'ına ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum tabanlı ERC20 token’ları büyümeye devam ediyor. Bazı raporlara göre, tüm ERC20 token’larının piyasa değeri 12.8 milyar dolar ve Ağustos’tan beri %16 artış kaydetmiş durumda. Ağustos ayında bu oran yaklaşık 11 milyar dolardı.

Ethereum (ETH) en popüler Blockchain platformlarından biri. Kendi blok zinciri üzerinde projelere ve ICO’lara kendi tokenlerini piyasaya sürme imkanı tanıyor. Ayrıca, geliştiriciler Ethereum kullanarak akıllı sözleşme yapabiliyor.

Son yıllarda ERC20 token’larının sayısı artmış durumda. Bu artış eğilimi sonucunda ERC20 token’larının toplam piyasa değerinin arttığını görüyoruz. ETH’nin kendi piyasa değeriyle karşılaştırıldığında da rakamlar bize bunu söylüyor.

Şu anda ETH 200 dolara yakın işlem görüyor ve piyasa değeri yaklaşık 20 milyar dolar. ETH geçtiğimiz 2 ay boyunca %33 oranında değer kaybetti. Aynı zamanda diğer ERC20 token’ları ETH’den daha iyi bir performans gösterdi. Bunun sonucunda piyasa değerleri de ETH’nin piyasa değerinin %60’ına ulaştı.

Ethereum’un değer kaybetmesindeki önemli nedenlerden biri de birçok ICO’nun aktivitelerini finanse etmek için ETH’lerini satması. Geçen ay 130.000 ETH satıldı.

En değerli ERC20 token’ı şu anda Binance Coin (BNB). Binance Coin 1,26 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. BNB’den sonra gelen en değerli coin’ler ise sırasıyla VeChain (VET), Maker (MKR), OmiseGO (OMG) ve 0x (ZRX).

Bu noktada ETH’nin mi değerini daha fazla kaybettiği ya da token’ların mı fazla değerlendiği açık değil. Ancak şurası açık ki ETH, BTC karşısında değerinin önemli bir kısmını kaybetmiş durumda. Bu yılın başından beri ETH, BTC karşısında %70’ten fazla değer kaybetti.

Ancak, yakın zamanda ETH’yi gölgede bırakabilecek bir ERC20 token’ı ufukta görünmüyor.

Önümüzdeki aylarda geliştiriciler blok zincir ağı için farklı ölçeklendirme çözümleri üzerinde çalışacaklar. Belki bu, ETH’nin büyümesine ve değerlenmesine yardımcı olabilir.

Haber: UseTheBitcoin

→PİYASALARDAN 5 TRİLYON DOLAR SİLİNİRKEN BİTCOİN ŞOK EDERCESİNE SABİT KALDI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl