Bitcoin istikrarını korurken Güney Kore’de işlem hacimleri yükseliyor

Güney Kore'de Bitcoin hacimleri son birkaç haftada önemli ölçüde artış gördü. Bu durumun bir yükselişin habercisi olabileceği söyleniyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Kore borsalarındaki hacimler, kripto paraların her iki yönde de eğilimini belirlemede önemli bir rol oynuyor. Korelilerin Bitcoin fiyatlarını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaranlar olduğuna inanılıyor ve söylenenlere göre bu aralar kripto paraları desteklemeye yönelik düzenlemeler üzerinde çalışıyorlar.

BTC/KRW’deki Bitcoin hacmi, şimdiye dek diğer herhangi bir itibari para – kripto para çiftine kıyasla yüksek oldu. Ayrıca Bithumb ve Coinbit gibi Güney Kore borsaları güçlü ve piyasa lideri hacimler ürettiler.

Geçtiğimiz aylarda birkaç kez Güney Kore’deki borsalarda küresel piyasaya göre önemli fiyat farklılıkları gözlemlendi fakat henüz 2017’deki gibi devam etmedi. Bununla birlikte hacimlerin artma şekline bakıldığında yakında Kimchi Primleri’ni görebiliriz.

CryptoCompare’den elde edilen aşağıdaki grafikte mavi ile gösterilen Güney Kore Wonu hacimlerinin yıl boyunca nasıl sessiz kaldığını, bununla birlikte son birkaç haftada oldukça geniş biçimde açıldığını belirtiyor.

Kaynak: CryptoCompare

Grafiğe geçen aya kadar yaklaşıldığında bu eğilim daha iyi görülebilir. Ayrıca Asya seansında meydana gelen piyasa payındaki ani artışlarla birlikte KRW hacmi zaman zaman küresel piyasanın yüzde 50’sini oluşturuyor.

Kaynak: CryptoCompare

Haber: CoinGape/Mati Greenspan

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl