Azalan madencilik zorluğu Bitcoin fiyatı için bir dönüm noktasının habercisi

Element Group, hazırladığı yeni raporda azalan madencilik zorluğunun Bitcoin fiyatı için önemli bir dönüm noktasına işaret edebileceğini bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasası analistleri, Bitcoin fiyatındaki tarihsel eğilime dikkat çekti. Bu eğilimler, örneğin ayı piyasasının ne zaman sona ereceğiyle ilgili muhtemel yön değişikliklerine işaret edebilir.

Bu verilerde gözlenen temel göstergelerden biri madencilik zorluğu, özellikle de zorluğun değişme yönü, yani daha az mı zorlaşmış yoksa daha fazla mı? Analiz şirketi Element Group’a göre Bitcoin madenciliği son zamanlarda daha az zorlaşıyor. Bu durum Bitcoin ağı tarihinin sadece %13’lük bir zaman diliminde yaşandı.

Element, hazırladığı raporda diğer etkilerin yanı sıra azalan madencilik zorluklarıyla Bitcoin fiyat hareketleri arasında bir ilişki olduğunu, nadiren görülen madencilik zorluğunun azalması olayının genellikle Bitcoin’de satış baskılarının azaldığı, fiyatların en düşük seviyelerini bulduğu piyasa döngülerinin dibine yaklaşıldıkça gerçekleştiğini belirtti.

Grafikteki kırmızı noktalar zorluğun negatif yönde değiştiği dönemleri gösteriyor. Negatif büyüme, döngü diplerinin çevresinde gerçekleşiyor. (Kaynak: elementgroup.com)

Element’e göre tarihsel döngüler, bize fiyatların dibi bulması için 6 ile 12 aylık negatif bir zorluk derecesi düzeltme süreci yaşamamız gerekebileceğini gösteriyor.

Element, düşük Bitcoin fiyatlarının, muhtemelen en düşük verimli madencilik faaliyetlerini oyun dışına ittiği, bunun sonucunda da hashrate’in düştüğü, ve daha sonra da zorluk seviyesinin azaldığı görüşünde.

Öte yandan az verimle çalışan madencilerin piyasadan ayrılmasıyla madenciliğe devam edenlerin artan getiri ve verimlilikleri, satış baskısının azalmasına neden olabilir çünkü halihazırdaki madencilerin operasyonel maliyetleri düşer ve maliyetlerini karşılamak için daha az Bitcoin satarlar.

 

Bu arada Russia Today kanalında finansal programlar yapan Max Kaiser de Bitcoin ağında fiyatların her zaman hashrate’den sonra geldiğini iddia etti. Bu karışık hashrate oyununda Bitcoin’in rekor kıran fiyat sabitliğinin ne zaman biteceğini kestirmek zor.

Haber: CryptoGlobe

→DENEYİMLİ ANALİST BİTCOİN İÇİN ‘1.5 AY İÇİNDE 10,000 DOLAR’ DEDİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl