Morgan Creek: Kripto para fonları kapanma tehlikesi yaşıyor

Morgan Creek Digital'in kurucusu Anthony Pompliano, Bitcoin'de devam eden düşüşlerin kripto para serbest yatırım fonlarının kapanmasına yol açabileceğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Morgan Creek Digital’in kurucusu Anthony Pompliano’ya göre Bitcoin‘de devam eden fiyat düşüşleri kripto para serbest yatırım fonlarını yakında kapanışa yönlendirebilir.

Lider kripto para bugün 4,600’lü seviyeleri gördü. Altcoin’lerin neredeyse tamamı Bitcoin’deki düşüşü takip etti. XRP ise bu satış furyasına katılmayarak değerini korudu.

Pompliano, blog yazısında bu dramatik fiyatların kripto para iş dünyasını kümülatif olarak nasıl etkilediğini anlattı.

Pompliano, özellikle kripto para serbest yatırım fonlarından ve ‘high water mark’ sorunlarından bahsetti. Bu, geçmişte bir fonun ulaştığı en yüksek seviye anlamına geliyor ve fon yöneticilerinin komisyonlarının belirlenmesinde rol oynuyorlar.

Son yatırım dönemi 2017 yılının Aralık ayında sona ermişti ve kripto varlıkların tamamı için oldukça karlı bir yıl olmuştu.

Öte yandan bu yılın hikayesi çok farklı oldu. Pompliano, “Bu dönemde bazı fonların net varlık değerlerinde %50-80’lik düşüşler gördük. Bu fon yöneticilerinin 2018’de herhangi bir ücret alamamaları anlamına geliyor ve bu da yöneticilerin gelirini önemli ölçüde düşürür.” diyor.

Ayrıca yöneticilerin bir sonraki komisyonu kazanması da zor olacak, çünkü bu fonların net varlık değerini bugünkü fiyatlardan iki katına çıkarmalarını gerektirecek.

Pompliano, buradan hareketle birçok fon yöneticisinin dükkanı kapatıp yatırımcı finansmanını iade edebileceklerini, daha sonra farklı parametrelerle yeni bir fon açmak için aylar ya da bir yıl bekleyebileceklerini söylüyor.

Bu fonların henüz neden kapanmadığına dair bir soru soran Pompliano şu sonuca varıyor:

“En mantıklı cevap yöneticilerin birçoğunun genç/deneyimsiz olması nve 2018’de performans ücretlerini alamayana dek sorunu fark edememesi.”

Pompliano, son olarak ICO’lardan bahsetti ve artık önemli ölçüde daha fazla regülatör incelemeleriyle karşı karşıya olduklarını kaydetti. Kripto para fonu yöneticisi, bazı ICO’ların yatırımcılarına ICO fiyatıyla paralarını iade etmek zorunda kalmalarının yanı sıra para cezası alabileeğini ifade etti.

Pompliano’ya göre buradaki problem ise çoğu ICO’nun kripto paralar aracılığıyla para toplamış olması ve bundan dolayı da şu anda sahip oldukları USD’den daha fazla borçlu çıkabilme ihtimalleri. Yani ICO’lar, fiyatları oldukça düşen kripto varlıklara sahip olmaları nedeniyle yatırımcılara geri ödeme yapmak için yeterli paraya sahip olmayabilir.

Böyle ICO’ların iflas başvurusunda bulunması potansiyel olarak fon yöneticilerinin daha fazla zarar görmesine yol açabilir.

Haber: CCN

→ FORBES’A KONUŞAN ANALİST: BITCOIN DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl