Kripto Kralı: 2008’i hatırlayın, gelecek yıl neler olacağını göreceğiz!

"Kripto Kralı" lakaplı dijital varlık yöneticisi Bart Smith, Bitcoin'in 2008 yılındaki ekonomik krizin derinliklerinden ortaya çıktığını hatırlatarak "Gelecek yıl neler olacağını göreceğiz" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli global ticaret ve teknoloji firması Susquehana’nın dijital varlık yöneticisi Bart Smithkatıldığı CNBC’nin Fast Money programında son günlerdeki piyasa çöküşüne rağmen uzun vadede Bitcoin’e inanan bir insan olduğunu söyledi.

Bitcoin, Ekim 2017’den beri görülmeyen en düşük seviyelere inerken “Kripto Kralı” lakaplı Smith, bunun uzun bir oyun olduğunu ve bütün büyük fikirlerin dalgalı zamanları olduğunu söyledi.

Ana akım sermaye stratejisinin olayı ele alma şeklinin Bitcoin ve diğer kripto paralara bir varlık sınıfı ekseninde yaklaşmak olduğunu söyleyen Smith, Bitcoin’in ortaya çıkış amacının bu olmadığını söyledi ve şunların altını çizdi:

“Devletlerden bağımsız bir para birimine sahip olma arzusu sonsuza kadar sürecek. Hatırlayın! Bitcoin 2008 ekonomik krizinin derinliklerinden ortaya çıktı. Önümüzdeki yıl neler olacağını göreceğiz. ABD ve Avrupa merkez bankalarının bu düğümü başarılı bir şekilde çözüp çözemeyeceklerine bakalım ve sonra insanların neye sahip olmak istediklerini görelim.”

Kısa süre önce piyasada yaşanan düşüşü de değerlendiren Smith, kripto para alanının henüz büyük satışları kaldırabilecek güçte olmadığını söyledi. Son yaşanan çekişmeli Bitcoin Cash çatallanmasını da “çocukça” olarak niteledi. Ayrıca, şöyle dedi:

“Yeni sermaye girişi çok zor. Eğer küresel bir firmaysanız istediğiniz gibi Bitcoin almak hala çok zor. Mesela Fidelity veya Bank of America. Yeni sermaye gelmemesi durumunda ortaya çıkacak düşük likidite, düşük hacim ve düşük volatilite gibi sorunlar da geçici dalgalanmalarda sarsılacak dayanıksız bir ortam meydana getiriyor ve güven vermiyor.”

Smith’in de üstü kapalı bir şekilde söylediği gibi 7.2 trilyonluk müşteri varlığını yöneten yatırım şirketi Fidelity, kendi kripto işini başlatacağını duyurdu. Ayrıca, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için güvenli, uyumlu ve kurumsal düzeyde geniş kapsamlı depolama hizmeti sunacağını da açıkladı.

Haber:Cointelegraph

→TOM LEE BİTCOİN’DE ‘15,000$’ TAHMİNİNE SIKI SIKIYA SARILIYOR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl