Bu yatırımcılar Bitcoin’e zirvede tam 40,000 dolar ödemişlerdi

Bitcoin zirvedeyken bazı yatırımcılar, kripto paraya yasalarca düzenlenmiş bir yoldan yatırım yapabilmek için 40,000 dolar ödemişti. O yatırımcılar şimdi %87 zararda.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Grayscale Bitcoin Investment Trust’tan (GBTC) hisse almak geçen yılın en kötü yatırım kararlarından biriydi.

18 Aralık’ta Bitcoin’in destansı çöküşünün başlamasından bir gün önce, tröstün alıcıları, Bitcoin’e dolaylı yoldan yatırım yapmak için net varlık değerinin %100’ünden daha fazla prim ödedi. Bu spot piyasada 20,000 dolardan işlem gören Bitcoin için 40,000 dolar ödemek gibiydi.

Fiyat farkı büyük ölçüde kıtlık değerinin bir sonucuydu. GBTC’den hisse almak, ABD’li kurumsal yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmak için kullandıkları regüle birkaç yoldan biriydi. Kripto para çılgınlığının daha yeni başlamış olduğu beklentisinde olan bazı yatırımcılar öncelik için bu parayı ödemeye istekliydi.

Bitcoin’in 4,000 dolar seviyelerine düşmesi ve Grayscale yatırım tröstündeki prim daralmaları nedeniyle 18 Aralık tarihli bahisler her geçen gün daha kötü görünüyor. Alıcıların pozisyonlarını hala koruyup korumadığı bilinmese de %87’nin üzerinde bir kayıp söz konusu.

O kadar düşüşten sonra bile Grayscale tröstü hala tam olarak ucuz değil. Bitcoin karşısındaki primi hala yüzde 9’un üzerinde.

Haber: Bloomberg

→ BITCOIN 2015’TEN BERİ İLK KEZ UZUN VADELİ BİR DESTEĞİ TEST EDİYOR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl