Kuzey Koreli hacker’ların yeni hedefi bireysel kripto para yatırımcıları

Kripto para borsalarının ve finansal kuruluşların siber güvenlik alanında yaptığı iyileştirmeler sonucu Kuzey Koreli hacker'lar hedef değiştirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İngilizce yayın yapan haber sitesi South China Morning Post’un 29 Kasım tarihli haberine göre, siber güvenlik firması Cuvepia‘nın CEO’su, kripto para sahibi kişilere karşı büyük ihtimalle Kuzey Koreli hacker’lar tarafından gerçekleştirilen 30’dan fazla saldırı tespit ettiklerini açıkladı.

Güney Koreli şirketin CEO’su Kwon Seok-Chul, Kuzey Koreli hacker’ların yeni hedeflerinin kripto paralara yatırım yapan sıradan cüzdan kullanıcıları olduğunu söyledi. Ayrıca tespit edemedikleri başka vakaların da olabileceğini söyleyen Chul, 100’den fazla saldırının gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Raporda, hacker’ların hedef belirlemede artık yöntem değiştirdikleri kaydediliyor. Kuzey Kore’nin bu yıl içinde iki kripto para dolandırıcılığının arkasında olduğu iddia ediliyor. Kuzey Kore tarafından finanse edilen hacker’lar bugüne kadar çalınan kripto paraların %65’inden sorumlu tutuluyor.

Siber savaş araştırma şirketi IssueMakersLab’ın kurucusu Simon Choi, hacker’ların hedef değiştirmesini, borsaların ve finansal kurumların siber güvenlik alanında yaptığı güçlendirme çalışmalarına bağlıyor.

Choi ayrıca, şunları ifade ediyor:

“Borsalara saldırılar gittikçe zorlaşıyor. Bu yüzden hacker’lar, alternatif olarak zayıf güvenlikli bireysel kullanıcıları gözlerine kestirmiş durumdalar.”

Choi, hedeflerin çoğunun varlıklı Güney Koreliler olduğunu ve eğer varlıklı şirketlerin CEO’larını hedef alırlarsa buradan milyarlarca dolarlık kazanç elde edeceklerine inandıklarını söylüyor.

Siber güvenlik firması FireEye’de analistlik yapan Luke McNamara, hacker’ların bu bilgileri, kripto para borsalarını kullanan insanların hesabına izinsiz giriş yaparak toplamalarının muhtemel olduğunu söylüyor.

Mcnamara şöyle diyor:

“Hedeflerini tanıdıktan sonra o organizasyonun belli özelliklerine göre tuzaklar kuruyorlar. Bu da ne yapıyorlarsa onu etkili bir şekilde yapmalarını sağlıyor.”

Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab, Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus Group’un kripto para borsalarını hack’lemek için ilk defa macOS virüsü kullandıklarını iddia ediyor. Uzmanlar ayrıca, Kuzey Kore’nin ABD’nin yaptırımlarından kaçınmak için giderek daha fazla oranda kripto paraları kullandığını ileri sürüyor.

Haber: Cointelegraph

→DEV MADENCİLİK ŞİRKETİ 62,440 ASIC İLE BİRLİKTE 45 MİLYON DOLARA SATILDI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl