Yeni kripto para yatırımcıları için basit arbitraj kuralları

Kripto para piyasasında arbitraj imkanı, bazen önemli fırsatlar oluşturabiliyor. Peki arbitraj nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için basit arbitraj kurallarını derledik.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para satın alan insanlar normalde 2 gruba ayrılır: İlki yatırımcı, diğeriyse alım satım yapan kişi. Elinde varlık bulunduran yatırımcılar, kazanç umuduyla uzun vadeli ve akıllı oyunlar oynarlar.

Alım satım yapanlar ise onlardan biraz daha farklı. Burada işler biraz daha hızlı ve riskli yürüyor. Bunlar, kısa vadede kar elde etmek için çeşitli yöntemler kullanıyorlar. Bu yöntemlerden en eski olanı ise arbirtaj.

Arbitraj, oldukça basittir ve hisse senedi piyasasında on yıllardır kullanılıyor. Peki arbitraj tam olarak neyi ifade ediyor? Keşfe çıkalım.

Kar amacıyla bir yerden satın alıp başka bir yerden satmak

Şu anda, dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren yüzlerce kripto para borsası var. Her biri farklı pazarlara, altyapılara ve kullanıcı tabanlarına sahip. Bu da kripto para piyasasında, çok farlı seviyelerde likidite seviyelerine olanak sağlıyor.

Bunun anlamı şu ki en fazla işlem gören Bitcoin ve Ethereum’un fiyatları bile, ticaretlerinin yapıldıkları platforma göre değişiyor.

Bu duruma örnek olarak Güney Kore piyasalarını gösterebiliriz. Aralık 2017’de Bitcoin, dünyanın diğer yerlerine göre Güney Kore’de %50 daha fazla işlem görüyordu. Bu nedenle de Güney Koreli yatırımcılar eksta ödeme yapmışlardı.

Arbitraj, fiyat farklılıklarından kar sağlama işlemidir. Alım satım yapan kişi, bir kripto para birimi seçer ve bunun için borsaları karşılaştırır. Bunun sonucunda, Kraken‘de bu kripto paranın Binance’e göre daha ucuz olduğunu görür.

Sağlıklı bir kar elde etmek için önce Kraken’den Bitcoin satın alınır, daha sonra Binance’deki hesaba aktarılır ve Binance’den satış gerçekleştirilir.

KYC/AML arbitraja engel olabilir

Kağıt üzerinde arbitraj, karışık bir şey değildir. Ancak, kripto para arbitrajcısı olarak bir kariyere atılmadan önce göz önünde bulundurulması gereken çok şey vardır.

İlk olarak, dünya hükümetlerinin kripto para borsalarını ve onlarla ilişkili hizmetleri katı KYC (müşterini tanı sistemi) ve AML ( kara para aklamayı önleme) kurallarını benimsemeye zorlaması hızla büyük bir engel haline geliyor.

Neticede, alım satım yapan bir kişinin, Kuzey Amerika ile Güney Kore Bitcoin pazarındaki fiyat farklılıklarından kar elde etmek için her iki ülkede de kimlik kontrolünden geçmesi gereklidir. Bunlar da adres ve banka hesap bilgilerini içeriyor.

Artık en büyük borsalar, kullanıcılarından banka hesaplarını bulundukları ülkede tutmalarını istiyor. Bu da alım satım yapan bir kişinin, istediği her borsada işlem yapmasını zorlaştırıyor.

Yavaş işlemler potansiyel kara zarar veriyor

Diğer bir sınırlayıcı faktör de büyük blokların yavaş işlem süreleridir. Arbitraj, tam vaktinde oynanan bir oyundur. Bu yüzden hedeflenen fiyat farklılıkları en yüksek seviyede olduğunda işlem gerçekleşmeli.

Yavaş onay süreçlerinin bir sonucu olarak herhangi bir gecikme, potansiyel karı etkiler. Bu nedenle, bazı kripto paralar arbitraj için diğerlerine göre daha uygun olabilir.

Buna ilaveten, eğer küçük paralarla oynuyorsanız, büyük kripto para borsalarında yaygın olan yüksek para çekim ücretleri de potansiyel karınızı tüketir.

İşte kripto para arbitrajının kısa bir özeti. Kripto paralarla alakalı yatırım da dahil her şeyde kendi araştırmanızı yapın ve kaybetmeyi göze aldığınızdan fazlasını riske etmeyin.

Kaynak: TheNextWeb

→ BITCOIN REDDIT’TE ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞINI GERİDE BIRAKTI

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl