Desteklerin kırılmasının ardından BitMEX’in işlem hacmi çakıldı

BitMEX'in işlem hacmi, Bitcoin'in yaklaşık 1 ay önce destek seviyesini kırarak aşağı yönde harekete başlamasıyla eş zamanlı olarak düşüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoinity.org’un verilerine göre, yaklaşık 1 ay önce kripto para piyasasında kritik destek seviyelerinin kırılmasından bu yana, dünyanın en büyük kripto para vadeli işlemler borsası BitMEX‘in işlem hacmi dikine düşüyor. Likiditenin yarısından fazlası uçmuş durumda. Likidite, Ekim – Kasım aylarında 600 milyon dolarlık hacme sahipken şu anda 200 milyon dolar seviyelerinde seyrediyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda bir keresinde 100 milyon doların altına düştüğü görüldü.

Kaynak: Bitcoinity.org

Bitcoin 2018’de birçok defa test ettiği 6,000$’lık destek seviyesini Kasım ayı ortalarında kırdı. Bu kırılmayla birlikte kripto para endüstrisinin piyasa değeri yarı yarıya düşerek 100 milyar doların altını gördü. Şu anda 115 milyar dolar civarında seyrediyor.

Datamish.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin‘in destek seviyesini kırdığı ve 3,700$ seviyelerine demir attığı 13 – 27 Kasım tarihleri arasında, uzun vadeli sözleşmeler ağır darbe aldı. 340 milyon dolar değerinde kısa vadeli sözleşmeye karşılık 2 milyar dolar değerinde uzun vadeli sözleşme tasfiye edildi. Çok sayıda boğanın büyük kayıplardan sonra piyasayı terk ettiği yorumu yapılabilir.

Şeyseller’li BitMEX

CryptoCompare’nin Kasım ayı borsa değerlendirmesi göre, Bitcoin vadeli işlemlerinin %96’sına hakim, Şeyseller’e kayıtlı düzenlenmemiş bir borsa olan BitMEX, kripto para topluluğunun belli başlı bazı sektörlerinde kötü bir şöhretle tanınıyor. Bu şöhret de bu işlevi sorumsuzca kullanabilecek tecrübesiz bireysel trader’lara oldukça yüksek kaldıraç imkanı sunmasından kaynaklanıyor. BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, bir defasında platformunun bazı kullanıcılarından gırgırına ‘yozlaşmış kumarbazlar’ diye bahsetmişti.

BitMEX’in işlem hacmi, muhtemelen kripto para piyasasındaki düşen fiyatlara karşı bir önlem olarak, 2018 yılı boyunca 50 milyon dolar gibi düşük seviyelerden önemli ölçüde arttı. Çünkü kısa vadeli sözleşmeler fiyatlar düşerken bile kâr elde etmeye imkan tanıyordu. Bu faaliyetlerin çoğu şu anda sıfırlanmış görünüyor.

Kaynak: Bitcoinity.org

BitMEX’teki hacim kaybı piyasalar için çok da kötü olmayabilir. CryptoGlobe geçtiğimiz günlerde düşük hacme sahip hareketsiz piyasaların potansiyel faydalarını belirten bir rapor hazırladı. Daha az alım-satım; daha fazla hodl’cı (elinde tutan), daha az satış baskısı ve ayı piyasasında dip fiyatın bulunması manasına gelebilir.

Haber: CryptoGlobe

SPENCER BOGART EMİN: BİTCOİN, 50,000 DOLARA ULAŞACAK

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl