Hindistan’da büyük dolandırıcılık: 8000 Bitcoin yatırımcısını soydular

Hint polisi, kripto para vaadiyle dolandırıcılığa ilişkin yürüttüğü operasyon kapsamında 452 Bitcoin ele geçirdi. Olay, Hindistan'daki en büyük Bitcoin vaadiyle dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

The Times of India’ya göre Pune şehri siber suçlar departmanı yetkilileri, yakın zaman önce bir kripto para ponzi düzeninde yer alan bir şüpheliden 1.8 milyon dolar değerinde 452 Bitcoin ele geçirdi.

Hint polisi, bir süredir bu dolandırıcılıkla alakalı olarak soruşturma yürütüyordu. Çete lideri Amit Bharadwaj, kardeşi Vivek Bharadwaj ve diğer suçluların dahil olduğu soruşturmanın iddianamesi, çarpıcı ayrıntılar içeriyor.

Buna göre soruşturma, Amit Bharadwaj ve çetesinin bir iş adamını 1.4 milyon dolar dolandırdıktan sonra başlatıldı. Elebaşı Bharadwaj, dolandırıcılığı GainBitcoin adında sahte bir kripto para şirketi aracılığıyla gerçekleştirdi. 1,800 sayfalık iddianamede, 15 mağdurun şikayetleri ve 27 tanığın ifadeleri yer aldı. İddianame ayrıca Bitcoin’in ‘yasal para’ niteliği taşımadığının belirtildiği RBI belgelerini de içeriyordu.

Bharadwaj’ın ayrıca sahte şirketi, GB21 olarak bilinen sahte kripto para yatırım planını yürütmek için de kullandığı belirtiliyor. Amit Bharadwaj, bu plan dahilinde yatırımcılara aylık getiri konusunda yüzde 10’un üzerinde bir kazanç vaadi verdi. Elebaşı ve grubu, ayrıca müşterileri dolandırmak amacıyla atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler de düzenledi.

Pune yetkilileri, son altı ay içinde Bharadwaj’a karşı çeşitli şikayetler alıyordu. Mağdurlar, elebaşının yüksek getiri vadiyle kendilerini dolandırdıklarını öne sürüyorlardı. Polisin yaptığı araştırmalar, grubun yaklaşık 8,000 yatırımcıyı soyduğunu ortaya koydu.

Yetkililer, dolandırıcılıkla ilişkili Delhi şüphelisi Sahil Omprakash Bagla’nın e-cüzdanından 1.8 milyon dolar değerindeki 452 Bitcoin’i kurtardı. Polisler, Bitcoin’leri kurtarmak için Bagla’nın hesabı üzerinde adli bir dijital analiz gerçekleştirdi ve hafta başında coin’lere el koydu.

Polisler, 452 Bitcoin’den önce 32 BTC, 80 ETH ve 55,500 dolar daha kurtarmıştı. Bununla birlikte içeride hala 160 BTC, 80,000 ETH ve 300,000 MCAP olduğu iddia ediliyor.

Haber: Ethereum World News

→ CNBC YORUMCUSU: BITCOIN TEHLİKELİ BÖLGEDE, 3,000 DOLAR MUHTEMEL

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl