Hindistan haber bülteni Hindu Business Line’ın 1 Ocak tarihli haberine göre, Hindistan Merkez Bankası (RBI), dijital para çıkarma planlarını şimdilik durdurdu.
Hindistan Merkez Bankası, Nisan ayında dijital para (CBDC) çıkarma niyetini açıklamış, aynı zamanda sektörler arası bir grup kurularak dijital paranın potansiyel avantajları ve uygulanabilirliği araştırılmaya başlanmıştı.
Ağustos ayında, RBI bu grubun kurulduğunu onaylamış ve baskı kağıdının maliyeti ve dijital token’ların artan popülaritesi nedeniyle rupiye destek verecek bir dijital paranın araştırıldığını belirtmişti.
Şu anda, grubun araştırma sonuçları gizemli olarak varlığını sürdürüyor. Görünüşe göre, Delhi’nin kararında bir değişiklik oldu.
Kimliği bilinmeyen bir kaynak konu hakkında şunları söyledi:
“Hükümet artık bir dijital para istemiyor. Şu anda dijital bir para birimi hakkında düşünmek için çok erken olduğu görüşündeler.”
Geçtiğimiz hafta kripto para birimleri hakkında bir düzenlemeyi tartışan hükümetin tutumu, dijital para konusundaki tereddütleri yansıtıyordu. Bitcoin gibi merkez bankasının basmadığı dijital paralar, öngörülebilir gelecekte gri alanda kalacak gibi duruyor. Ayrıca, bir devlet bakanı da konuyla ilgili ihtiyati tedbirleri aldıklarını söyledi.
RBI’nın devam etmekte olan kripto para işlemleri yasağına rağmen beklentiler, Hindistan hükümetinin 2018’de kripto paralar için düzenleyici bir çerçeve oluşturmasıydı.
Bu arada hükümet Hindistan’da nakit para kullanımını azaltmanın yollarını aramaya devam ederken, Aadhaar programı ile işlemleri insanların biyometrik verilerine bağlamaya çalışıyor. Aadhaar, 1 milyardan fazla veri tabanıyla dünyanın en büyük biyometrik ID sistemine sahip.
Bazı taraflar, dijital para işinden şimdilik vazgeçilmesinden oldukça memnun görünüyor.
Yerel kripto para borsası Belfrics’in kurucusu Praveen Kumar konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“RBI’nın kripto-rupiyi başlatması için erken olduğunu düşünüyorum. Kripto para ekonomisinin biraz daha iyi anlaşılması gerekiyor.”
Haber: Cointelegraph
→KORKULAN SENARYO: BİTMAİN, MADENCİLİK FAALİYETİNİ DURDURURSA NE OLUR