Ethereum Classic ağında kaybın boyutu 2’ye katlandı

Ethereum Classic ağına yapılan yüzde 51 saldırısında kaybın boyutu ilk belirlenen rakama göre ikiye katlandı, hatta bu seviyeyi geçti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum Classic ağı dün yüzde 51 saldırısına kurban gitti. İlk olarak Çin merkezli Blockchain güvenlik şirketi SlowMist’in duyurduğu saldırıyı daha sonra Bitfly ve Coinbase de doğrulamıştı.

SlowMist’i referans göstererek saldırıyı ilk bildiren internet sitesinde CoinNess’ten bir analist, özel bir madencilik havuzunun geçici süre ile hash gücünü 3,263 GH/s’ye çıkardığını, bunun geçici olarak yapıldığını tespit etti.

Bu ani yükselişin ardından kısa süre sonra madencilik havuzu yaklaşık 300 GH/s ile normal durumuna döndü. Bununla birlikte aynı şey on saat sonra tekrar yaşandı ve havuzun hash oranı artmaya başladı. CoinNess’in saldırıyla ilgili söz konusu makalesinin yayınlandığı sırada madencilik havuzunun gücü toplam ağın hash oranının yaklaşık yüzde 63’üne eşitti.

Saldırıdan kısa bir süre sonra açıklama yapan Coinbase, ilk belirlemelere göre 460 bin dolar değerindeki 88,500 ETC harcandığını duyurdu. Saldırıyı takibi sürdüren borsadan alınan son verilere göre saldırganların ele geçirdiği ETC miktarı 219,500’ye çıktı. Bu ETC’lerin toplam değeri şu sıralarda 1.1 milyon doları aşıyor.

Geçen yıl Bitcoin Gold, Ethereum Classic ağının yaşadığı bu saldırının daha kötüsünü yaşamıştı. BTG saldırısında yaklaşık bilanço 18 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Linzhi şüphesi

Saldırıyı ortaya çıktığı ilk saatlerinde kripto para madencilik cihazları üreticisi Linzhi’nin yaptığı iddia edilmişti. Linzhi, bu iddiaları daha sonra kesin bir dille yalanladı. İddialar, Linzhi’nin yakın zaman önce yeni yeni ve oldukça güçlü bir ethash cihazı geliştirmiş olmasına dayanıyordu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl