Cryptopia hırsızı, çaldıklarını Binance’e transfer ediyor

Kripto para borsası Cryptopia'yı hack'leyen saldırganın çaldığı kripto paraların bir kısmını Binance'e transfer ettiği tespit edildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Önceki gün kripto para topluluğunda nispeten iyi bilinen bir borsa olan Cryptopia, hack’lendiğini açıklamış ve hack’in boyutunun büyük olduğunu bildirmişti.

Yeni Zelanda merkezli borsanın açıklamasında olayın devlet kurumlarına aktarıldığını ve Yeni Zelanda polisinin soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Soruşturma tamamlanıncaya dek borsanın faaliyete geçemeyeceği kaydedildi.

Yeni Zelanda polisinin bugün yaptığı açıklamada ise Cryptopia’nın hack’lenmesine dönük soruşturmanın karmaşık bir soruşturma olduğu ve tüm olasılıkların göz önünde bulundurulduğu belirtildi. Saldırının finansal boyutunu henüz açıklayamadıklarını söyleyen polis yetkilileri, soruşturmanın çok erken bir aşamada bulunduğunu ifade ettiler.

Öte yandan bugün Cryptopia hırsızının çaldığı kripto paraların bir kısmını Binance’e transfer etmeye çalıştığı tespit edildi. Hırsızın Binance’in yanı sıra CoinExchange, Digifinex ve Kucoin gibi borsalara da transfer yaptığı belirlendi.

İlk belirlemelere göre hırsız şimdiye kadar Binance’e 50,000 KNC, 55,000 ENJ ve 31,300 MTL gönderdi.

Changpeng Zhao: Hacker’ler için yüksek riskli bir manevra

Hırsızın ya da hırsızların çaldıkları kripto paraların bir kısmını Binance‘e aktarması üzerine Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Zhao, “Kontrol ettik ve fonların bir kısmını dondurabildik. Hacker’lerin neden hala Binance’e para göndermeye devam ettiğini anlamıyorum. Sosyal medyada bu hızla bildirilecek ve biz onu donduracağız. Bu onlar için yüksek riskli bir manevra.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl