Wanchain’den telekom devi ile ortaklık

Dünyanın en büyük telefon operatörlerinden biri olan Telefónica, mobil cihazlar için güvenilir bir Blockchain platformu oluşturmak amacıyla Wanchain ve Rivetz ile iş birliğine gitti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dev iletişim şirketi Telefónica‘nın alt kuruluşu Eleven Paths, mobil cihazlar için güvenilir bir Blockchain platformu oluşturmak amacıyla Wanchain ve Rivetz ile iş birliğine gitti. Rivetz, Blockchain alanında yoğun bir şekilde çalışan ve bu alandaki geliştirmelerde önemli rol oynayan bir şirket. Wanchain ise, zincirler arası uyumluluk konusunda uzmanlaşmış bir Ethereum çatalı.

Wanchain’in pazarlama müdürü Dan Reecer CCN’ye verdiği bir demeçte, iletişim devi Telefónica’nın siber güvenlik biriminin gözünde Wanchain’i ayrı bir noktaya oturtan şeyin Wanchain’in zincirler arası işlerliği olduğunu söyledi.

Şirketler en azından blok zincir güvenliğini artırma ve Telefónica abonelerine sorunsuz bir deneyim sunma niyetindeler.

Öte yandan, Apple ve Android Pay ile aynı şekilde, hem geleneksel hem de dijital varlıklar için bir cüzdan çözümü apaçık gözüküyor. Günümüzde telefonlar, nakit para ve kartlar gibi her yerde bulunuyor. Bu yüzden, Blockchain çözümleri geleneksel yakın saha iletişimi seçeneklerinden çok daha güvenli olabilir. Ayrıca, Wanchain’in bu entegrasyon için devredilebilir ödül programları ve değişimi mümkün olmayan token desteği gibi farklı kullanım alanlarını da düşündüğü söyleniyor.

Telefónica, Wanchain’i temel platform olarak kullanmayı planlıyor. Ethereum geliştiricilerine bu durum tanıdık gelebilir, çünkü Wanchain bütün önemli sanal makineleri elinde tutacak. Ayrıca, mevcut dApp’ler ve akıllı sözleşmeler bu sisteme taşınabilir.

Telefónica ismi birçoğunuza tanıdık gelmeyebilir ama aslında dünyada bilinen çok önemli bir marka. Forbes’a göre 250 milyonu aşan kullanıcı tabanıyla dünyanın en büyük 123. şirketi. Şirket daha çok mobil ve telekomünikasyon alanına odaklanmış durumda.

Wanchain’in en önemli kullanımının arka planda olacağını belirten Reecer, abonelerin farkında olmadan günlük hayatlarında Blockchain ürünlerinden faydalanacağını söyledi. Ayrıca, geliştirmelerin zaman alacağını da ekledi.

Şubat ayında sunum

25-28 Şubat tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek olan 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde 3 şirket kat ettikleri mesafeyle ilgili daha fazla açıklama yapacak. Blockchain temelli güvenli telefonlar yavaş yavaş piyasaya girmeye başlıyor. HTC gibi büyük firmalar bu konuda epey yol kat etmiş durumda.

Wanchain’in kurucusu Jack Lu ise, yeni ortaklık için heyecanla şunları söylüyor:

“Cep telefonları, Blockchain teknolojisinin dünya çapında benimsenmesi için çok önemli. Dijital varlıkları ve Blockchain teknolojisini kitlelerle buluşturacak böyle bir girişimi duyurmaktan dolayı heyecanlıyız. Şubat ayındaki kongrede ilk prototipimizi göstermeyi ve katılımcılarla görüşmeyi dört gözle bekliyoruz.

Haber: CCN

→3,500’İ BİLEN ANALİSTE GÖRE BİTCOİN BURADA TUTUNAMAYACAK

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl