Roubini abarttı: Blockchain, bir Excel sayfasından daha iyi değil!

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Davos'ta katıldığı bir panelde Blockchain teknolojisinin bir Excel sayfasından daha iyi olmadığını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ünlü kripto para eleştirmeni Nouriel Roubini, 25 Ocak’ta kripto para borsası LaToken tarafından düzenlenen bir panel sırasında Blockchain’in bir Excel sayfasından daha iyi olmadığını söyledi.

Roubini ayrıca 2018 finansal krizini önceden tahmin etmesiyle de tanınıyor. Ekonomist, bu nedenle ‘kâhin’ olarak anılıyor.

Roubini, Davos’taki Blockchain Economic Forumu’ndaki panelde Blockchain’i şimdiye kadarki en abartılan teknoloji olarak tanımlarken Bitcoin ve diğer kripto paraları ise ‘tüm balonların anası’ olarak niteledi. Ek olarak Blockchain ve kripto paraların finans teknolojisi ve özel dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile ilgili olmadığını ifade etti.

Roubini’ye göre özel DLT, güvenilir ve ademi merkeziyetçi olmamasından dolayı süslü bir veritabanından başka bir şey değil. Ayrıca DLT gibi merkez bankası dijital paralarının (CBDC) da Blockchain ve kripto para ile ilgisi olmadığını belirtti. Roubini, CBDC’lerin daha çok merkez bankası siciline erişimi yalnızca bankalara vermek yerine her bireye yaymanın bir yolu olarak görüyor.

Dahası Roubini, CBDC’lerin kripto paralara hakim olacağını ve bankacılığı radikal yollarla değiştireceğini ileri sürdü. Ünlü ekonomist, sözlerinin devamında fintech’in finansı değiştireceğini ve nakdi ortadan kaldıracağını, Blockchain ile kripto paraların ise bu değişimde rol oynamayacağını öngörüyor.

Gizlilik odaklı kripto paralar hakkında da konuşan Roubini, hiçbir hükümetin ve regülatörün Monero gibi kripto paraların kullanımına izin vermeyeceğini söyledi.

Japonya, geçtiğimiz yılın Haziran ayında Zcash ve Monero gibi gizlilik odaklı kripto paraların alım satımını yasaklamıştı.

Roubini, yıllardır kripto para karşıtı duruşuyla biliniyor. Ekonomiste göre kripto paraların yüzde 99’unun değeri sıfır.

Haber: CoinTelegraph

→ APPLE’IN KURUCUSUNDAN BITCOIN İTİRAFI: ZİRVEDE SATTIM!

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl