İlk 100’deki en güvenli Bitcoin borsaları açıklandı: Türkler ne durumda?

Siber güvenlik şirketi Hacken tarafından gerçekleştirilen son araştırmada en büyük 100 Bitcoin borsası güvenlik derecelerine göre sıralandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsaları, son zamanlarda bilgisayar korsanlarının saldırılarıyla sık sık gündeme gelir oldu. Bu saldırılarda borsalar çok büyük miktarlarda paralar kaybettiler. Hal böyle olunca kripto para borsalarının ne kadar güvenli olduğunu sorgulayan araştırmalar da önem kazandı.

Siber güvenlik şirketi Hacken’ın bir projesi olan Crypto Exchange Ratings (CER) kapsamında hazırlanan yeni bir araştırmada CoinMarketCap’teki hacim verilerine göre en büyük 100 kripto para borsası, şirketin borsaların siber güvenlik parametrelerini 10 puanlık bir ölçekte derecelendiren Siber Güvenlik Skoru’na (CSS) göre değerlendirildi.

Araştırmada, 2018 yılı boyunca kripto para borsalarından 1.3 milyar dolar değerinde kripto para çalındığına dikkat çekildi.

Şirketin gerçekleştirdiği kapsamlı araştırma neticesinde CSS’ye göre yalnızca dokuz borsa 10 üzerinden en az 8 puan alabildi. Buna göre yapılan sıralandırmada, en güvenli borsa olarak 9.06 puan alan Kraken belirlendi. Kraken’i 8.74 ile Coinbase Pro, 8.50 ile Binance, 8.50 ile BitMEX ve 8.41 ile ItBit takip etti.

En büyük borsalardan biri ise listenin son sıralarında yer alıyor. 10 üzerinden 4.67 puan alabilen Bithumb, 98. sırada. Bithumb’ın ardından ağır hack’lenme olayları yaşayan Coincheck ile Zaif geliyor. Bu arada Bithumb da geçtiğimiz yılın Haziran ayında bir saldırıya uğramış ve yaklaşık 30 milyon dolarlık kripto para çaldırmıştı.

Türkiye’den hangi borsalar listede?

Listeye Türkiye’den iki borsa girdi: Vebitcoin ve Sistemkoin. 7.01 puan alan Vebitcoin, kendisine 30. sırada yer buldu. Borsa, bu sıralaması ile CEX.IO, Gate.io, OKEx, Huobi, Gemini ve Bitstamp gibi önde gelen borsaları geride bıraktı.

Türkiye merkezli bir başka borsa Sistemkoin ise 6.06 puanla 75. sıraya oturdu.

Listenin tamamına şu adres üzerinden ulaşılabilir: https://blog.cer.live/analytical-assessments/top-100-exchanges/

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl