Hamas örgütünden Bitcoin çağrısı

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden Bitcoin çağrısında bulundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para Bitcoin‘e bugüne kadar birçok yardım kampanyasında para toplamak amacıyla başvuruldu. Doğal afet mağdurlarına yardımdan seçim çalışmalarında bağışa kadar birçok alanda kullanılan Bitcoin’in bu potansiyelini keşfeden son yapılanma Hamas oldu.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistin direnişine Bitcoin’le destek çağrısı yaptı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda “Tüm direniş sevenleri ve haklı davamıza destek olanları Bitcoin üzerinden mali destek vermeye çağırıyorum” dedi ve bu desteğin nasıl bir yöntemle gerçekleştirileceğine ilişkin bilgiyi yakında açıklayacaklarını bildirdi.

Çağrı, İsrail engelinin ardından geldi

Hamas’ın askeri kanadı tarafından yapılan bu çağrının Katar’ın Gazze’ye destek amacıyla yolladığı mali bağışın İsrail hükümeti tarafından engellenmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

YPG’den benzer hamle

Öte yandan geçtiğimiz Ekim ayında Suriye’de YPG’nin kontrolünde bulunan bölgelerde ekonomik yaptırımların üstesinden gelmenin bir yolu olarak kripto paraların kullanılmasının planlandığı ortaya çıkmıştı. “Suriye hükümetinin parasına bağımlı olmak istemiyoruz. Kendimize ait kripto parayla ticaret yapmak istiyoruz.” diyen ‘Rojava teknolojik gelişim programı başkanı’ Erselan Serdam, Suriye’nin kuzeyinde kripto parayla alakalı teknolojik gelişmelerin uygulanmasını hedeflediklerini açıklamıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl