İran, kripto para için 8 ülkeyle müzakere ediyor

Halihazırda resmi bir kripto para geliştirmek için çalışan İran'ın finansal işlemlerde kripto paraları kullanmak için 8 ülkeyle temasta olduğu ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Tahran Times’ın 28 Ocak tarihli haberine göre, İran, finansal işlemleri kripto paralarla gerçekleştirmek için 8 ülkeyle müzakere ediyor.

Habere göre, İran’la müzakere halindeki İsviçre, Güney Afrika, Fransa, İngiltere, Rusya, Avusturya, Almanya ve Bosna bu konuyu görüşmek üzere İran’a ziyarette bulundular.

Bu konu hakkındaki haberlerin İran’ın yakın zamanda piyasaya sürmeyi planladığı ulusal kripto para birimiyle ilgili olup olmadığı belli olmasa da haberde 8 ülkeyle gerçekleştirilen görüşmelerin halihazırda devam eden ABD yaptırımlarını aşmak amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Bu da, İran’ın ulusal kripto para biriminin ana hedefiyle uyuşuyor.

ABD yönetimi ise yaptırımlarını ihlal eden şirketleri ağır cezalar konusunda uyarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Huawei’in üst düzey bir yöneticisi, İran’a uygulanan yaptırımlara uymadığı gerekçesiyle ABD savcılarının talebi üzerine Kanada’da tutuklandı.

Öte yandan İran, Şubat ayının başlarında Tahran’da düzenlenecek olan Elektronik Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Konferansı’nda devlet destekli kripto parasını açıklayabilir. Riyal destekli bu kripto para, bazı İran bankalarının erişim sağlayamadığı SWIFT sistemine bir alternatif olabilir.

İran, yaptırımlardan kurtulmak için gözüne kripto paraları kestiren tek ülke değil. Venezuela da ekonomisini yeniden canlandırmak ve ABD ile AB yaptırımlarından kaçınmak için petrol destekli kripto para Petro‘yu geliştirdi. Ancak, bu denemenin pek de başarılı olmadığı bildiriliyor.

Aynı zamanda Rusya da; Kazakistan, Belarus, Kırgızistan ve Ermenistan gibi ülkelerle birlikte Avrasya Ekonomi Birliği (EAEU) destekli kripto para çıkarmayı düşünüyor.

Haber: CoinTelegraph

→ HAMAS ÖRGÜTÜNDEN BİTCOİN ÇAĞRISI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl