Lider Bitcoin borsasının kurucusu kişisel verilerini çaldırdı!

OKEx ve OKCoin'in kurucusu Star Xu'nun kişisel bilgilerinin karanlık ağ üzerinde 1 dolar karşılığında satılığa çıkarıldığı belirlendi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasasının uzunca bir süredir içinde bulunduğu sıkıntılı sürece rağmen karanlık ağdaki (darknet) Bitcoin kullanımı hâlâ artıyor.

Çin medyasından Blockbeats’e göre, “drenchen” kullanıcı adlı bir kişi, Ocak ayının başlarında kripto para borsası OKCoin‘in kurucusu Star Xu’nun kişisel bilgilerini karanlık ağda 0.00029 Bitcoin (yaklaşık 1$) karşılığında satmaya çalışıyordu.

Çince yazılan söz konusu ilan

İlan; Xu’nun kimlik numarasını, adresini, doğum yerini, eşinin ismini, otomobilinin bilgilerini, iş faaliyetlerini ve sosyal ağlarını içeriyordu. Xu ve OKCoin’den şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Hukuki yaptırımlarla bu yasa dışı faaliyetler engellenmeye çalışılsa da, ünlü karanlık ağ pazarlarında Bitcoin’le kişisel bilgilerin satılması nadir görülen bir şey değil. 2018’in Ağustos ayında, bir hacker Çinli konaklama zinciri Huazhu Hotels Group’un 130 milyondan fazla otel misafirinin kişisel bilgilerini karanlık ağda 8 BTC (56,000$) karşılığında sattı.

TOR (The Onion Routing) adlı özel bir tarayıcıyla girilen karanlık ağda hassas kişisel bilgilerin yanı sıra; yasa dışı uyuşturucu, silah ve diğer kaçak malların satışı da yapılıyor.

Bitcoin, son 1 yılda %80’den fazla değer kaybetmesine rağmen 2018’de karanlık ağdaki Bitcoin işlemleri arttı. Veri şirketi Chainalysis’in yayınladığı son raporda, karanlık ağdaki Bitcoin işlemlerinin 2018 yılı boyunca artarak günde ortalama 2 milyon dolarlık bir hacme ulaştığı ve bunun da yılın başındaki hacim miktarının yaklaşık 2 katı olduğu belirtildi.

Karanlık ağda Bitcoin işlemleri

Ancak, karanlık ağda dolaşıma sokulan Bitcoin’in değeri 2017’de 703 milyon dolarken 2018’de bu miktar 603 milyon dolar olmuş. 2017’nin ortalarında ana karanlık ağ pazaryeri Alphabay’ın kapanmasıyla bu değerler dip yapmıştı.

Chainalysis’in kıdemli ekonomisti Kim Grauer konuyla ilgili olarak Reuters’a şunları söyledi:

“Karanlık pazarda bir şeyler satın almak isteyen biri için Bitcoin fiyatının dalgalanması gerçekten hiç önemli değil.”

Haber: News8BTC

→TÜRKİYE’DE BİTCOİN İLE BENZİN ALMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl