Ethereum’dan 200 milyon dolar kâr eden yatırımcıdan altın tavsiyeler

2017'de Ethereum'dan 200 milyon doların üzerinde kâr elde eden yatırımcı, kripto para piyasasına ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sadece bir ayda Ethereum’dan 200 milyon dolar kâr elde ettikten sonra dünya basınında manşetlere çıkan gizemli bir yatırımcı, CCN’e verdiği röportajda son yatırımları ve genel olarak kripto para piyasası hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Yetkililerden kimliğini gizlemek için ismini saklı tutan yatırımcı, 2011 yılında Bitcoin satın almaya başladı. Daha sonra Ethereum’da alım satım yapmaya başladı ve 55 milyon dolarlık yatırımını 30 gün içinde 283 milyon dolara çıkarmayı başardı.

Kripto para ve ayı piyasası: Yarılanmaya dikkat

Gizemli yatırımcı, kripto paralara ilk olarak nasıl girdiğini şöyle anlattı:

“Bitcoin. Her şey onunla 2011’in sonunda başladı. Bu teknolojiye ve dünyadaki ekonomik ilişkileri değiştirebileceğine inanıyordum. O zamanlar itibari paralarla Bitcoin almak çok zordu. Çok fazla grafik kartı almak ve madencilik yapmak zorundaydım. Bitcointalk’taki reklamlar vasıtasıyla özel olarak bir miktar satın alım yaptım.”

Şu anki ayı piyasası sorulduğunda ise Bitcoin için 10 – 12 bin dolar, Ethereum için 450 – 1200 dolar seviyelerinde kâr alarak son rallide geçimini sürdürmeye yetecek kadar satış yaptığını ve mevcut ayı piyasası koşullarından etkilenmediğini iddia ediyor:

“Bitcoin’in yaklaşık 1200 dolar civarından hızlı bir şekilde düşüş yaşadığı 2013’ten 2015’e kadar zaten böyle bir deneyim yaşadım. O dönem hiçbir şey satmamıştım ve bu defa aynı hatayı yapmadım. Bununla beraber düşüş, şu an benim de yaptığım şekilde her zaman yeniden stoklamak için bir fırsattır. Piyasanın döngüleri var ve hem hızlı yükseliş hem de güçlü düşüş sırasında bunu hatırlamak önemli. Ayrıca büyük oyuncuların piyasaya adamakıllı girişi sadece bir zaman meselesi. Şu an için bu zamana sahibiz ve harekete geçmeliyiz.”

Yatırımcının ayı piyasasının zaman çizelgesi hakkındaki düşünceleri de aynı derecede merak uyandırıcıydı:

“Sıradaki Bitcoin blok ödülü yarılanması, büyüme için ek bir tetikleyici olarak görev yapacak. Bu ana yaklaştıkça kripto para kışının sonu da yaklaşır. Ayı piyasasının günlerini saymak yerine yarılanmadan önce kalan günleri saymanızı tavsiye ederim, bu rakam her gün iyimserliği teşvik edecektir.”

Bir sonraki Bitcoin blok ödülü yarılanmasının 2020 yılının Mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Diğer yatırım tavsiyeleri

Gizemli yatırımcı; Ethereum, EOS, TON (Telegram Open Network) ve diğer büyük başarılı projelere yatırım yaptığını belirtti fakat her şeyin kâr ile ilgili olduğu fikrini reddetti:

“Hareketi tamamen destekliyorum. Getirinin olmadığı nokta – bu teknoloji, geleneksel enstrümanların yerini tamamen almayacak fakat onları temelde değiştirecek, bu sayede dünya çapında daha çok insan finansal enstrümanlara erişim sağlayacak.”

Son olarak Roobee projesine yaptığı 4.5 milyon dolarlık yatırımla ilgili olarak şöyle dedi:

“Yalnızca 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık bir kapitalizasyona ulaşabilecek projelere yatırım yapıyorum. Bu potansiyeli Roobee projesinde görüyorum, bundan dolayı bu Blockchain tabanlı yatırım platformuna 4.5 milyon dolar yatırım yaptım. Ethereum, EOS ve diğer projelere yatırım yaparken de aynı kuralları izliyorum. 2017 yılında bu strateji bana bir ay içinde 55 milyon doları 283 milyon dolara dönüştürmemi sağladı.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl