Çinli Bitcoin boğasından Bitcoin için 6 haneli tahmin

Çinli Bitcoin girişimcisi, dün Bitcoin'e ilişkin yaptığı tahminde fiyatın bir sonraki boğa koşusunda 740 bin dolara kadar ulaşabileceğini öne sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para madenciliği havuzu Poolin’in kurucu ortağı olan Zhu Fa, yakın zaman önce Bitcoin‘in fiyatına ilişkin yaptığı tahminde Bitcoin’in 5 milyon yuan (yaklaşık 740 bin dolar) seviyesine ulaşabileceğini ileri sürdü.

Küresel hash oranında yüzde 11’lik pay ile dünyanın en büyük dördüncü büyük madencilik havuzunun kurucusu olan Fa, “Bitcoin fiyatı bir sonraki boğa koşusu sırasında 500 bin yuan ile 5 milyon yuan (74 bin dolar – 740 bin dolar) aralığında olacak.” yorumunu yaptı.

Fa, sektörde yeni yükseklerin önceki boğa koşusu sırasında görülen seviyelerin 10-20 katı olacağı konusunda bir fikir birliği bulunduğunu, bunun bir sonraki boğa piyasasında Bitcoin’in 1 milyon ila 2 milyon yuan ve yüzde 50-200 hata payı ile 500 bin yuan ila 4 milyon yuan aralığında olacağı anlamına geldiğini belirtti. Çinli girişimci, daha sonra Bitcoin’in sürekli bu şekilde artamayacağını dile getirerek bazılarının bir sonraki boğanın son koşu olacağını iddia ettiğini, bu durumda fiyata ekstra bir milyon yuan daha eklenebileceğini söyledi.

Fa, bu tahminini dün anlık mesajlaşma platformu WeChat üzerinde yayınladı. Poolin’in kurucu ortağı, sözlerinin devamında bugünlerde topluluktaki kripto parayla alakalı paylaşımların beğeni ve yorumlarının düşük olduğunu, artık piyasanın kendisini daha fazla bir ayı piyasası gibi hissettirdiğini ifade etti. Geçen yılın aynı dönemde Çin genelinde kripto parayla ilgili sayısız WeChat grubu ortaya çıkmış ve kripto paralar, ülkedeki geçen Bahar Festivali’nde en çok konuşulan konulardan biri halini almıştı.

Çinli Bitcoin girişimcisi, bugünlerde Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser olan tek kişi değil.

Bitcoin Explained Simply’nin yazarı olan Mark Jeffrey, Bitcoin’in mevcut durumunu dot-com balonunun ilk günlerine benzeterek en büyük kripto paranın 250 bin dolara ulaşacağını iddia etti. Jeffrey, “Dot-com’da patlama ve sönme döngüsü, yaklaşık dört buçuk, beş yıl sürdü. Kripto para dünyasında bu bir buçuk yıldı. Dolayısıyla çok daha hızlıydı.” dedi.

Haber: 8BTC 

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl