İran’ın kripto parası Stellar tabanlı olacak

İran'ın dört bankanın iş birliği sonucu geliştirilen devlet destekli kripto parasının Stellar ağına dayalı olacağı öğrenildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İran’ın yeni kripto parası PayMon’la ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre kripto para, Stellar ağına dayalı olacak ve özel alım satım ofislerinde işlem görecek. Bu detaylar, Sputnik’in İranlı Blockchain şirketi ArzDigital’in kurucusu olan Hamid Reza Shaabani ile yaptığı röportajda ortaya çıktı.

Bu ayın başlarında bildirdiğimiz gibi İran’ın altın destekli kripto parası, Ghoghnoos şirketi ve dört bankanın (Bank Mellat, Bank Melli Iran, Bank Pasargad, Persian Bank) iş birliğinin bir sonucu. Temel hedef, İran’ı ABD yaptırımların etkisinden kurtarmak.

Shaabani, Ghoghnoos ile yapılan sözleşme gereği token sahiplerinin altın alabileceğini fakat ayrıntıların henüz belli olmadığını söylüyor. Shaabani, ayrıca PeyMon’un çoğunlukla özel alım satım ofisleri aracılığıyla alınıp satılacağını, uluslararası büyük platformlarda da işlem görmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

İran, yurt içinde altın ve bakır gibi diğer değerli madenlerin üretimini, kısmen bu metalleri hedef alan yaptırımların ardından artırmak istiyor. Altın, geçmiş yıllarda yaptırımları aşmak için İran tarafından sıkça kullanıldı.

Öte yandan ülke, Venezuela’nın ardından devlet destekli bir kripto para çıkaran ikinci ülke oldu. Venezuela da resmi kripto parası Petro’yu tıpkı İran gibi ABD yaptırımlarını aşmak için kullanmayı hedefliyor.

Haber: CryptoGlobe

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl