Ether’i 700 dolardan açığa satan adam: Henüz dibi görmedik

En büyük ikinci kripto para Ether'i Mayıs ayında fiyatı 700 doların üzerindeyken açığa satmaya başlayan finans uzmanı, kripto para piyasasının mevcut durumunu yorumladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasasının birkaç hafta içinde yüzde 20’nin üzerinde artış göstermesinin ardından umutlanmamak elde değil. Bununla beraber unutulmaması gereken, kripto paranın hala bir yıldan daha fazla süren bir ayı piyasasının ortasında yer alması.

Açığa satışçılığıyla bilinen bir serbest yatırım fonu ortağı, Bitcoin‘in henüz dibe vurmadığı görüşünde.

New York merkezli bir serbest yatırım fonu olan Tetras Capital’in kurucu ortağı Alex Sunnarborg, Forbes’a yakın zaman önce verdiği röportajda şirketin yatırım stratejileri ve kendisinin piyasa beklentileri hakkında konuştu.

Şirketin yönetimi altındaki varlıklarının büyüklüğünün 30 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Şirket, 2018 yılının Mayıs ayında Ethereum‘u 700 dolardan açığa satmaya başlamıştı. Sunnarborg, 2018 yılı boyunca en büyük kazançlarını Ethereum’dan elde ettiklerini itiraf etti.

Sunnarborg, Ether için dibin nerede olduğu sorulduğunda varlıklar birbiriyle çok ilişkili biçimde işlem gördüğünden temellerin çok fazla etkisi olmadığını söyledi. Sunnarborg, sözlerinin devamında Ether için tabanın Bitcoin’in fiyat hareketlerine bağlı olacağını ileri sürdü:

“Eğer Bitcoin yarın geri döner ve ralliye başlarsa aynı şey Ether’de de olur.”

Sunnarborg, daha sonra ConsenSys’in küçülmeye gittiği ile ilgili haberlerin ConsenSys, Ethereum ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olduğundan dolayı ETH için kötü olduğunu söyledi.

Konu Bitcoin’in sonunda dibe ulaşıp ulaşmadığına geldiğinde Sunnarborg, Bitcoin’de dibin görüldüğünü söylemenin çok zor olacağını ifade etti. Tetras Capital’in kurucu ortağı, portföylerinin şu anda nispeten nötr olduğunu, nakitte bulunduklarını ve ayrıca kısa pozisyonlarının olduğunu aktardı.

Son olarak Sunnarborg, şirketin geleceğine güvendiği ve desteklediği projelerin hangileri olduğu sorulduğunda ise bir Bitcoin savunucusu olmalarının yanı sıra Mimblewimble ve Grin’in Zcash ve Monero ile birlikte ilginç projeler olduklarını söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl