Starbucks ve Bakkt arasında Bitcoin anlaşması

Kahve devi Starbucks'ın bir süredir kripto para piyasasının gündemini meşgul eden Bakkt'la önemli bir Bitcoin anlaşmasına vardığı belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

TheBlock’ta yer alan habere göre, kahve zinciri devi Starbucks, 2019 yılında mağazalarında Bakkt sistemini kullanacak Bitcoin ödemelerine izin verme taahhüdü karşılığında Bakkt’tan önemli bir hisse aldı.

Bu anlaşmaya karşılık Starbucks’a verilen Bakkt hisselerinin yüzdesi şu an için bilinmiyor. Bununla beraber kaynaklar, nakit bir yatırım yapmadıkları göz önüne alındığında orantısız derecede yüksek olduğunu belirttiler.

Ayrıca kaynaklar, Starbucks’ın Bakk’taki ön yatırımının büyük bir kısmının pazarlama bütçesinden geldiği düşünüldüğünde anlamlı olduğunu söylediler.

30 milyonu aşkın kullanıcı

Starbucks, mağazalarında kripto parayla ödeme yapmak isteyen kahveseverlere Bakkt’ın alt yapısını sunacak. Böyle bir anlaşmanın kripto paraların benimsenmesine ve Bakkt’ın kullanıcı tabanına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Starbucks’ın mobil ödeme sistemleri, ABD’de 30 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılıyor. Kahve devinin mobil ödeme sistemi, kullanıcı tabanıyla Apple Pay ve Google Pay’i geride bırakıyor.

Bu arada Starbucks mağazalarında ilk etapta yalnızca ABD’deki müşterilerin Bitcoin ile ödeme yapabileceği kaydedildi.

New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE), Microsoft, Starbucks ve diğer birkaç şirketin iş birliğiyle oluşturulan Bakkt, ilk olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında duyurulmuştu. Platformun, Aralık ayında hizmete girmesi beklenirken açılış birkaç defa ertelenmiş ve son tarih olarak ‘2019’un sonları’ denmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl