Ripple’ın CEO’sundan JPM Coin çıkışı: Parçalanmayı sürdürecek

Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, JPMorgan'ın dijital parası JPM Coin hakkında önemli açıklamalar yaptı. Garlinghouse, JPM Coin'in hiçbir sorunu çözmediğini, finansal hizmetler sektörün parçalanmasını sürdüreceğini iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, ABD merkezli bankacılık devi JPMorgan Chase’in kısa bir süre önce duyurduğu dijital varlığının onu önemli bir yenilik haline getirilebilecek birlikte çalışabilirlikten yoksun olduğunu söyledi.

Garlinghouse’un bu sözleri, Washington’da düzenlenen 4. Yıllık DC Blockchain Zirvesi’ndeki bir röportaj sırasında geldi.

JPMorgan Chase, geçtiğimiz ayın ortasında JPM Coin adını verdiği ABD Doları ile desteklenecek olan yeni bir kripto para geliştirdiğini duyurmuştu. Kripto para, ABD Doları’na endeksli olacağından dolayı değeri dolara eşit olacak.

Sektörden birçok yorumcu, bankanın kripto parasının Ripple’ın XRP’sine doğrudan bir rakip olarak geldiğini ileri sürerken Garlinghouse, aynı görüşte değil. Ripple’ın CEO’su, JPM Coin’in bugün tam olarak finansal hizmetler sektörünü karakterize eden aynı parçalanmaya yol açacağını söyledi:

“Geçen hafta Morgan Stanley’den bir adamla görüşüyordum ve ona sordum, Morgan Stanley JPM Coin’i kullanacak mı? Muhtemelen hayır. Citi kullanacak mı? […] Ya PNC? Ve cevap yine hayır. Yani bir sürü farklı kripto para olacak, ne oldu? Bulunduğumuz yere geri döndük: birlikte çalışabilirlik eksikliği var.”

Garlinghouse, sözlerinin devamında JPM Coin’in sadece dolar karşılığında verildiğini ve dolayısıyla doların kullanımını zorunlu kıldığına dikkat çekerek bunun hiçbir sorunu çözmediğini ifade etti.

Röportaj sırasında Garlinghouse’un JPM Coin hakkında olumlu gördüğü tek şey Blockchain ve kripto para sektörüne JPMorgan gibi oyuncuların girmesiydi. Garlinghouse, esprili bir dille “Bu konuda söyleyeceğim tek iyi şey bu” dedi.

Öte yandan Binance Research tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, JPM Coin’in bankalar arası işlemler açısından kapalı bir ağ çözümü olarak doğrudan XRP dile rekabet edemeyeceği sonucuna varıldı.

Haber: CoinTelegraph

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl