Dünyanın en yüksek binasının sahibi ICO düzenliyor

Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'nın sahibi olan Emaar Group, bir ICO gerçekleştireceğini duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa gibi büyük projelere imza atan milyar dolarlık emlak geliştirme şirketi Emaar Group, bir ICO (kripto para arzı) gerçekleştirmeyi planlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket, dün yaptığı duyuruyla Ethereum blok zinciri üzerinde ERC-20 uyumlu bir kripto para geliştirdiklerini bildirdi. Emaar topluluğu token’ı olarak adlandırılan Emaar’ın kripto parası, şirketin ortakları ve müşterileri için bu yılın sonuna doğru hazır olacak. Emaar yönetimi de ayrıca bir ICO düzenleyecek.

Emaar Group, ICO için Dubai merkezli emlak holdinglerinin kripto parayla ilişkili teknik detayları üzerine çalışan İsviçre merkezli Blockchain şirketi Lykee AG ile iş birliği yapacak. Emaar, token’ı tamamen geliştirildikten sonra bir sadakat ve tavsiye programının parçası olarak kullanmayı planlıyor.

Potansiyel olarak 1 milyar kullanıcı

Emaar Properties tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre şirketin müşterileri Dubai ve Abu Dabi’deki alışveriş merkezlerinde, eğlence merkezlerinde, çevrimiçi alışveriş mağazalarında ve şirketin sahibi olduğu diğer perakende satış noktalarında token ile işlem yapabilecekler. Emaar, kripto token’ı dünya çapında 1 milyar internet kullanıcısı için kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

Girişime ilişkin pek fazla ayrıntı paylaşılmamış olmasına karşın Emaar Group, ICO finansmanını 12 ay içinde tamamlayı planlıyor. Bununla birlikte token, sadece Avrupa’daki yatırımcılar tarafından satın alınabilir olacak.

Emaar’ın ICO ile ne kadar finansman elde etmeyi planladığı net değil. Duyuruda Emaar’ın 2018’de gelirlerinin yüzde 37 artarak 7 milyara ulaştığı ve marka değerinin ise yüzde 39’luk artışla 2.7 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl