Ünlü Bitcoin milyoneri uyuşturucu kaçakçısı çıktı

Avustralya polisinin uyuşturucu kaçakçılığından tutukladığı adamın ülkenin ünlü Bitcoin milyoneri olduğu anlaşıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birkaç gün önce Avustralya’da bir uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin yürütülen soruşturmalar neticesinde iki kripto para borsasının faaliyetinin askıya alındığını bildirmiştik.

Borsaların faaliyetinin askıya alınmasının yanı sıra Avustralya Polisi, olayla bağlantılı olan 27 yaşındaki bir adamı tutukladığını açıklamıştı.

Tutuklunun kokain, metamfetamin, ketamin ve MDMA gibi 30 kilogram yasa dışı uyuşturucu bulundurduğu tespit edilmişti. Bununla beraber polis suçlunun kimliğini açıklamadı.

Daha sonra tutuklanan 27 yaşındaki adamın Avustralya’nın ünlü Bitcoin milyoneri Sam Karagiozis olduğu anlaşıldı.

Sam Karagiozis (ortada)

Polis, Avustralyalı’nın yasa dışı uyuşturucuların temin edilmesi, ödenmesi ve dağıtılması için çeşitli karanlık ağ siteleriyle Bitcoin hesaplarını kullanan bir suç örgütünün operasyonlarının yönlendirilmesinde kilit bir rol oynadığı iddiasında.

Lüks hayatını sosyal medya hesaplarında sergilemekten çekinmeyen milyoner, uyuşturucu kaçakçılığı, ithalat ve bulundurma ile ilgili 14 ayrı suçla suçlanıyor.

Karagiozis, lüks yaşamını sosyal medyada sergilemekten çekinmiyordu

Öte yandan Karagiozis’in 2 milyon doları aşan değerli mülklerine el konuldu. Bunlar, birkaç banka hesabı ile gayrimenkuller, motorlu taşıtlar, nakit para ve kripto paraları içeriyor.

7 Mart’ta Melbourne Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Karagiozis’in kefaletle serbest kalma talebi reddedildi.

Tutuklanmadan önce şaşalı bir hayat yaşayan Avustralyalı, ünlülerle arkadaşlık kuruyor, havuzlu lüks bir villada oturuyor ve MRBTC plakalı bir Bentley’e biniyordu.

Karagiozis, polis tarafından böyle götürüldü:

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl