Rusya’dan Bitcoin alımına sınırlama girişimi

Kripto paralara yasal düzenlemeler için çalışan Rusya'nın merkez bankası, vasıfsız yatırımcıların Bitcoin satın alımlarına sınırlama getirmek istiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rusya’nın merkez bankası, kripto paralar için yeni yasal düzenlemeler getirme uğraşında. Banka, vasıfsız yatırımcıların kripto para alımlarını sınırlamak istiyor.

Rus medyası RCB, belirlenen sınırların aşılmaması için kripto para borsaları arasında bir bilgi paylaşım sistemi kurulacağını bildiriyor.

İstediği miktarda kripto para almak isteyenlerin ‘nitelikli’ yatırımcı statüsüne girmesi gerektiği belirtiliyor.

RBC’ye göre sınırlamalar kripto paralar arasında yapılan işlemler ile itibari paralar ve kripto paralar arasında yapılan işlemlerin her ikisi için de uygulanacak. Tüm borsaların kurala uyması zorunluluğu getirilecek.

Gelişme, Rusya’da iş yapmak isteyen küresel kripto para borsalarını da yeni düzenlemelere uymak zorunda kalacak olmaları nedeniyle yakından ilgilendiriyor.

Bununla beraber birkaç yıl önce Rus merkez bankası, foreks piyasalarında da benzer düzenlemeleri uygulamaya koymak istemiş fakat başarısız olmuştu. Bankanın yabancı para alım satımını nitelikli yatırımcılarla sınırlama arzusu sonunda Rus parlamentosunun aleyhte kararı ile son bulmuştu.

Haber: CCN

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl