Tam bir yıl sonra: Bitcoin hacminde ‘10 bin dolar’ seviyeleri

Bitcoin'in günlük işlem hacmi bugün 11 milyar doları aşarak yaklaşık bir yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirdi. Bu rakam, en son 25 Nisan 2018'de görülmüştü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Günlük işlem hacmi bugün 11 milyar doları aşan Bitcoin, 25 Nisan 2018 tarihinden beri en yüksek günlük işlem hacmi seviyesine ulaştı.

25 Nisan’da yaklaşık 10,000$ olan BTC’nin fiyatı şu anda 3,950$ olmasına rağmen hacmin geri dönüşü, yatırımcıların kötü piyasa koşullarına karşın Bitcoin’e olan ilgilerini kaybetmediğinin bir işareti olabilir.

İlginç bir şekilde, Bitcoin’in ticaret hacmiyle fiyat eğilimi yıllardır aynı doğrultuda ilerliyordu. Bu ilişki, Kasım ayında kripto para piyasasında yaşanan ani değer kaybı sonucunda ticaret hacminin düşmemesiyle sona ermişti.

Bitcoin, 3,000$’a düşmeden önce 10 Kasım 2018’de 6,385$ idi. O tarihte günlük işlem hacmi ise 3.7 milyar dolardı.

Bugün, Bitcoin’in fiyatı Kasım ayındaki fiyatının neredeyse yarısına düşmesine karşın günlük işlem hacmi 10 Kasım 2018’deki değerinin %200 üzerine çıkarak 11 milyar doları aşmış durumda.

Bitcoin’in günlük işlem hacmi rekoru ise 5 Ocak 2018’de 23.84 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. O tarihte BTC’nin fiyatı 17,430$ idi.

Litecoin’in işlem hacmi de yine Bitcoin’le benzer bir yörünge izliyor.

Litecoin’in işlem hacmi ve fiyatı

Yukarıdaki grafikte yer aldığı gibi, LTC’nin fiyat eğilimi Kasım ayında işlem hacminden ayrılmış. O tarihlerde LTC’nin fiyatı 50$ civarındayken işlem hacminin de 300 – 600 milyon dolar aralığında seyrettiği görülüyor.

Kasım ayının sonlarına doğru 30$’a kadar düşen Litecoin şu anda 58$ civarında ve günlük işlem hacmi de 1.79 milyar dolar.

Litecoin ve Bitcoin’in işlem hacimleri ve fiyat ilişkileri arasındaki küçük farka gelince, Litecoin, dip yaptığı Aralık ayından itibaren işlem hacimlerindeki artışla beraber fiyat olarak da %100 artarken Bitcoin dip yaptığı seviyeden sadece %20 yükseldi.

Haber: CoinDesk

→ CRO’DA BÜYÜK HAREKETLİLİK: 3 GÜNDE YÜZDE 500 ARTTI

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Seyit Serdar Akşehirli Yanıtla

    Bitkin ile ilgili haberler yerkürede ne kadar çok AHLAKTAN YOKSUN kurallardan YOKSUN yasalardan YOKSUN kısa yoldan çalışmadan zengin olmak isteyen insanların var olduğunu gösteriyor.. BITCOIN HIC BIR KARSILIGI OLMAYAN ULUSLARASI BIR DOLANDIRICILIK ÇEŞIDI.YENI DKLANDIRILANLAR GELMEDIGI SÜRECE HIC AMA HIC BIR KARŞILIĞI OLMAYAN BIR PARA BIRIMI.ULUSAL PARALARIN DEGERLERI VE KARŞILIĞI YOKKI 7CBES DOLANDIRICININ BEYIN YIKAMALARLA FARELERIN TOPLU INTIHARA SURUKLENDIGI GIBI GERÇEK ALINTERLERI YAĞMALANSIN.YUH OLSUN BUTUN DÜNYAYA SAHTEKAR DOLANDICILARIN ELİNDE BÜTÜN DUNYAMUZ