Bitcoin ETF’sinde geri bildirimlerin yüzde 84’ü olumsuz

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin ETF'sine ilişkin geçen ayki yorum talebine ilgi çok düşük. Halihazırda gelen yorumların büyük çoğunluğu da negatif.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) gönderilen mektuplara bakıldığında sektörün Bitcoin ETF’si konusunda heyecanını yitirmeye başladığı görülüyor.

SEC, geçtiğimiz Şubat ayındaki geri bildirim talebinin ardından halktan sadece yedi yorum mektubu aldı. Bu mektuplardan altı tanesi, yani yüzde 84’ü komisyonu başvuruyu reddetmeye çağırdı.

Yorumlardan birinde Bitcoin’in ETF gibi ciddi bir ürünü kaldırabilecek sağlam bir temeli bulunmadığı, fiyatının volatil olduğu, çok az sayıda insanla manipüle edildiği ve gerçek bir kullanım durumuna sahip olmadığı belirtiliyor.

Bir başka yorumda ise SEC’in Bitcoin ETF’sini onaylamadan önce uzun bir zaman ayırması ve şu anki başvuru tereddütsüz reddetmesi gerektiği ifade ediliyor.

Bitcoin ETF’sinin onaylanması gerektiğini düşünen bir diğer yorumcu da VanEck’in olası kayıpları karşılamak için sigorta sunduğunu ve VanEck ile Bitwise ETF’lerinin onaylanmaması için hiçbir neden görmediğini belirtti.

2018 yılının Eylül ayında VanEck SoldiX Bitcoin ETF başvurusu, SEC’in talebi üzerine 1400’ten fazla yorum almıştı ve bu yorumların yüzde 99’u olumluydu. Ancak Bitcoin ETF’lerine ilişkin bu coşku, devam eden kripto para kışından dolayı azaldı.

Haber: CCN

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl