Son 3 haftada Bitcoin ve altında güçlü ilişki

Son haftalarda bir numaralı kripto para Bitcoin ile altın arasındaki güçlü korelasyon dikkat çekiyor. Her iki varlık da son birkaç haftayı yükseliş eğiliminde geçirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ve altının her ikisi de yüksek korelasyonlu bir ticaret dönemi sonrası son haftaların yüksek seviyelere ulaştı.

Bitcoin, 4050 dolar ile son üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarken altın da Bitcoin gibi 1350 dolar ile son 3 hafta içinde görülmemiş bir seviyeye yükseldi.

Bitcoin ve altın arasındaki korelasyon, Bitcoin’in ‘dijital altın’ iddiasını güçlendiriyor ve yatırımcıların kripto paraya geleneksel bir varlık gibi muamele yapmaya başladığını gösteriyor. Dolar değer kaybedip küresel durgunluk söylentileri arttıkça Bitcoin, borsalarda ayı piyasasına karşı bir hedge olarak altının yanında konumlanabilir.

Bitcoin ve altının güçlü korelasyonu

Aşağıdaki tabloda da görülebileceği gibi hem Bitcoin hem de altın, haftayı yükseliş eğiliminde geçirdi. Bitcoin, hafta boyunca yüzde 4.8 oranında değerlenirken altın yüzde 1.4 arttı.

Bitcoin ve altın arasındaki korelasyon, grafik: TradingView

Öte yandan her iki varlık da ABD hisse senetlerindeki volatiliteyi ölçen VIX endeksi ile yakın korelasyon içinde görünüyor.

Bu arada en iyi performans gösteren serbest yatırım fonlarından biri olan Crescat Capital, altın alıyor. Şirket, altın almanın ve hisse satmanın “yüzyılın ticareti” olduğunu söylüyor.

Ayrıca Standard Chartered’in kıymetli maden araştırma müdürü Suki Cooper, altının 2019 yılının sonuna kadar son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaşabileceğini ileri sürdü.

Haber: CCN

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl