Bu neyin hazırlığı? Bitcoin devi Bitmain’den büyük Çin planı

Bitcoin madenciliği devi Bitmain, Çin'in düşük maliyetli hidroelektrik enerjisinden yararlanmak için Çin'e 200,000 madencilik cihazı konuşlandırmayı planlıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinDesk, kripto para madenciliği devi Bitmain, Çin’e tam 200,000 madencilik cihazı konuşlandırmayı planladığını bildiriyor.

Konuya aşina olan bir kişinin CoinDesk’e yaptığı açıklamalara göre, Bitmain’in planı, yaz aylarında Çin’in ucuz maliyetli hidroelektrik enerjisinden yararlanmak. Ayrıca, bu ekipmanların maliyetinin 80 ile 100 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor.

Bitmain’in bu konuyla ilgili olarak kendi madencilik cihazlarını kullanmaları için yerel madencilik çiftlikleriyle görüşmeler yaptığı ve bazı yerlerde anlaşma sağladığı söyleniyor. Bitmain, Antminer S11 gibi yeni cihazlarının yanı sıra Antminer S9i/j gibi bazı eski cihazlarını da bu madencilik çiftliklerinde konuşlandırma arayışında.

Şirketin Çin’e 200,000 madencilik cihazı kurma planlarının piyasada bir toparlanmanın işareti olabileceği belirtiliyor.

Bitmain’in yanı sıra diğer madencilik şirketleri de ülkede sabırsızlıkla yaz mevsiminin gelmesini bekliyor. Ağırlıklı olarak Çin’in Siçuan bölgesinde gerçekleştirilen madencilik faaliyeti, bir süredir kurak mevsimden ötürü oldukça azalmıştı. Yağış mevsimin tekrar geliyor olması nedeniyle elektrik maliyeti önemli ölçüde düşecek. Yağışlı mevsimde 1 milyon ek madencilik cihazının çalışmaya başlayacağı ifade ediliyor. Bu sayede Bitcoin ağında hash oranının da patlama yapabileceği beklentisi var.

Ayı piyasası nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan Bitmain, geçtiğimiz yılın Aralık ayında İsrail’deki geliştirme merkezini kapatmış ve bazı çalışanlarını da işten çıkarmıştı. Yine birkaç ay önce de Hollanda’daki faaliyetlerini azaltma kararı almıştı. Bitmain’in İsrail’deki geliştirme merkezinin başkanı Gadi Glikberg, o sıralarda bu konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

“Kripto para piyasası son birkaç aydır bir sarsıntı döneminde. Bu da, Bitmain’i mevcut duruma karşı faaliyetlerini yeniden düzenlemeye ve aksiyon almaya zorladı.”

Bitmain, Hollanda’daki faaliyetlerini azaltmasıyla ilgili olarak da söz konusu hamlenin uzun vadeli maliyet tasarrufu planlarının bir parçası olduğunu söylemişti.

→ BİTMEX CEO’SUNDAN BİTCOİN İÇİN SICAK 2019 TAHMİNİ

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl