Coinbase’in Tezos hamlesi XTZ’nin fiyatını ateşledi

Kripto para platformu Coinbase, kurumsal müşterileri için Tezos (XTZ) staking hizmeti başlattı. Haber, XTZ'nin fiyatının kısa sürede çift haneli artmasını sağladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli kripto para platformu Coinbase, Custody platformunda Tezos (XTZ) ile birlikte kurumsal müşterilerine “staking” hizmeti sunmaya başladı.

Müşterilerin varlıkları Coinbase’in tamamen sigortalı soğuk cüzdanlarında kalacak ve bu yatırımcıların varlıklarının çalınması ya da kaybolması riskini azaltacak. Staking, fonların çevrimiçi olarak tutulmasını gerektirdiğinden dolayı Coinbase, risk alarak müşteri varlıkları yerine kendi varlıklarını kullanacak.

Şirket, Coinbase’in komisyonu düşüldükten sonra müşterilerinin yıllık yüzde 6.6 oranında getiri elde etmelerini beklediğini ifade ediyor. Coinbase’in komisyonu ise elde edilen Tezos kazancının yüzde 20’si.

Haberle birlikte Tezos, önemli sayılabilecek bir artış yaşadı. Dün Bitfinex üzerinde 0.72 dolardan alınıp satılan kripto para, dünden bu yana yaklaşık yüzde 18’in üzerinde değerlenerek bugün 0.86 doları gördü. XTZ, yayın saatinde ise 0.85 dolardan el değiştiriyor.

Staking nedir?

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda sıkça kullanılan Proof-of-Work algoritmasında ağın güvenliğini ve işlemlerin onaylanmasını sağlayabilmek için donanım gücünden yararlanılıyor. Tezos gibi Proof-of-Stake algoritması kullanan kripto paralarda ise ağ güvenliği ve işlem onayı, kripto paraların belirli bir süre tutulmasını gerektiriyor. Bu bir banka mevduatına benziyor. Mevduat sözleşmesinde öngörülen sürenin sonunda belirli bir faiz alır gibi Proof-of-stake’te de kişiler ek coin’lerle ödüllendiriliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl