Ethereum long ve short’larında görülmemiş seviyeler

Kripto para borsası Bitfinex üzerinde işlem gören Ether uzun (long) ve kısa (short) pozisyonlarında aylardır görülmemiş seviyelere ulaşıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, 4000 doların üzerinde seyrini sürdürürken en büyük alternatif kripto para Ether’de uzun ve kısa pozisyonların eğilimi dikkat çekiyor.

Bitfinex üzerinde Ether kısa (short) pozisyonları, 7 aydır görülmemiş bir noktaya geriledi. 96,664 seviyesinde bulunan kısa pozisyonlar, 19 Ağustos 2018’den bu yana ilk defa bu kadar düştü.

Ether uzun (long) pozisyonlarına bakıldığında ise bunun tersi bir eğilim göze çarpıyor. Geçen hafta 558,000 ile tarihi zirvesine ulaşan Ether uzun pozisyonları, bugün 540,000 düzeyinde.

Uzun ve kısa pozisyonlara ilişkin bu genel görünüm, borsacıların büyük çoğunluğunun Ether’de fiyat düşüşü değil, yükseliş beklediğini gösteriyor.

Ether’de uzun ve kısa pozisyonların son durumu, grafik: TradingView

Ether, CoinMarketCap verilerine göre 141 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir kripto para analiz şirketi Skew Markets, Ethereum’un 19 Haziran’a kadar 200 doları aşma şansının yüzde 21 olduğunu açıkladı. Şirket, en büyük ikinci kripto paranın 19 Haziran’a kadar 100 doların üzerinde durma ihtimalinin ise yüzde 84 olduğunu belirtirken bu tahminleri neye dayanarak yaptığını paylaşmadı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl