Litecoin’in fiyatı 6 ayın zirvesine, hash oranı tarihi zirveye dayandı

Önde gelen kripto paralardan biri olan Litecoin'de hash oranı tarihi zirvesine yaklaşırken fiyat da son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Aralık ayının ortasında 20 dolara geriledikten sonra istikrarlı bir yükselişe geçen Litecoin, yüzde 215’lik bir artışla dün 63 dolara ulaştı. Fiyat en son bu seviyede bulunduğunda tarih 28 Eylül 2018’di.

Kripto para, bugün ise bir miktar geri çekilme ile 60.5 dolardan el değiştiriyor.

Litecoin’deki bu iki katlık artış, büyük ölçüde yaklaşan blok ödülü yarılanması ile ilişkilendiriliyor. Kripto parada Ağustos ayının başlarında madencilerin her blok başına aldığı ödül 25 LTC’den 12.5 LTC’ye düşecek. Bu aynı zamanda Litecoin’de enflasyonun azalması anlamına geliyor.

Öte yandan Litecoin’de fiyat artışının yanı sıra dikkate değer bir başka gelişme de ağın hash oranında görülen devasa yükseliş. Son verilere göre bir ağda toplam bilgi işlem gücünü ifade eden hash oranı, Litecoin ağında tüm zamanların en yüksek seviyesine çok yaklaştı.

Hash oranı, şu anda 315.89 TH/s. Fiyatın 110 – 180 dolar bandında hareket ettiği Mayıs 2018’de zirveyi gören bu oran, o zaman 342.88 TH/s’ydi. Görülen bu artış, ağdaki madencilerin sayısının arttığını ve Litecoin madenciliğinin daha kârlı bir hâl aldığına işaret ediyor. Aynı zamanda artan hash oranının büyümesi, ağa yapılacak herhangi bir saldırının başarı şansını düşürerek güvenliği artırıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl