Bitcoin’de ücretler ve bekleyen işlemler katlanarak tırmandı

Bitcoin'de son günlerde yaşanan yükselişlerin etkisi ile hem işlem ücretleri hem de onay bekleyen işlem sayısı katlanarak arttı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in birkaç gün önce 4000 dolardan saatler içerisinde 1000 dolardan fazla artışla 5000 doları aşması ve takip eden gün 5300’ü görmesi, blok zincir üzerinde işlemlerin ciddi ölçüde artmasına yol açtı.

Bitcoin’deki artışı gören yatırımcılar, BTC’lerini borsaya yatırmak için aceleyle hareket ettiklerinden bu talep kapasitesi sınırlı olan ağda tıkanıklık yarattı. Bu tıkanıklığı aşarak işlemlerin bir an önce onaylanmasını isteyen kullanıcılar, daha yüksek işlem ücretleri ödemeyi göze aldılar. Madencilerin de genellikle ilk önce en yüksek ödeme alacağı işlemleri kabul etme eğiliminde olmalarıyla beraber son günlerde Bitcoin blok zincirinde bu ücretler katlanarak arttı.

Son verilere göre bugün Bitcoin blok zincirinde bir transfer gerçekleştirmek için ödenen ortalama ücret 1.75 dolar.

İşlem ücretleri, 31 Mart’ta Bitcoin henüz bu kadar yükselmiş değilken ortalama 0.40 dolardı. Yani, Bitcoin’de işlem ücretleri son birkaç günde yaklaşık 5 kat arttı.

Bitcoin’de ortalama işlem ücretleri

Ağda onaylanmamış işlem sayısındaki yükseliş daha çarpıcı. 1 Nisan’da onaylanmamış işlemler 7000 iken bu sayı bugün 78,000’e kadar çıktı. Son verilere göre blok zinciri üzerinde henüz onaylanmamış işlem sayısı, 64,500.

Bitcoin ağında bekleyen işlem sayısındaki artış ve azalışlar

SegWit ve Lightning Network teknolojileri gelişmeye devam ettikçe Bitcoin ağında hem bekleyen işlem sayısının hem de işlem ücretlerinin talep yoğun olsa dahi önemli ölçüde azalacağı tahmin ediyor. Fiyatın sert bir biçimde yükseldiği anlarda bu durum sıkça yaşanıyor. Bitcoin’in 20 bin dolara ulaştığı Aralık 2017’de işlem ücretleri de 30 doları aşmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl