2016’dan beri görülmemişti: Lee’nin Bitcoin endeksi pik yaptı

Thomas Lee'nin geliştirdiği BMI indeksi, Haziran 2016'dan bu yana ilk defa 89'u gördü. Lee'ye göre, bu boğaya işaret ediyor olabilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street analisti ve aynı zamanda Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı olan Thomas Lee, dün attığı tweet’lerde, kendi geliştirdiği bir endeks olan Bitcoin Misery Index’in (BMI) 2 Nisan’da 89’u görerek Haziran 2016’dan bu yana en yüksek noktaya ulaştığını söyledi. Ona göre, bu sonuçlar iyiye de işaret ediyor olabilir, kötüye de.

Lee’nin yatırımcıları bilgilendirmek için tasarladığı BMI endeksi, fiyata ve volatiliteye dayanarak Bitcoin sahiplerinin ne kadar mutlu olduklarını gösteriyor. Endekste, mutluluğa 100 değeri atanırken, mutsuzluğa da 0 değeri atanmış.

Endeksin 2016’dan bu yana en yüksek değerine ulaşmasının karışık sonuçlara işaret ettiğini belirten Lee, attığı bir tweet’te bu durumu şöyle yorumluyor:

“İyi olan şey –> 2011’den beri BMI’nın 67’den büyük olma durumu sadece boğa piyasalarında görüldü. Boğanın başladığına daha fazla kanıt. Kötü olan şey –> BMI 67’den büyük olduğu durumda mini bir zirve yaşayan BTC daha sonra %25 düşmüş. Kâr realizasyonu stratejisi.”

Aynı konuyla ilgili diğer bir tweet’inde ise Lee, şöyle diyor:

“BMI’nın 67’yi görmesi, Bitcoin’de ayı piyasasının muhtemelen 3,000$’da bittiğine dair başka bir kanıt olabilir.”

Bu endeksi 2018’in Mart ayında geliştiren Lee, o günden beri yatırımcı hissiyatını ölçmede ve Bitcoin’in fiyat direncini hesaplamada kullanıyor.

10 Nisan’da 2019’un en yüksek seviyesi olan 5,420$’ı gören Bitcoin, şu anda 5,050$ civarında seyrediyor.

→ HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDEN MİLYON DOLARLIK TOKEN YATIRIMI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl