Litecoin ağında meteorik yükseliş

Litecoin ağında madencilik faaliyetlerine işaret eden hash oranı, kripto paranın piyasaya sürüldüğü 2011'den beri en yüksek noktaya tırmandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Litecoin’de 6 Ağustos 2019’da gerçekleşmesi beklenen blok ödülü yarılanması her geçen gün yaklaşırken Litecoin ağında hash oranı, kripto paranın piyasaya çıktığı 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Litecoin ağında hash oranının iniş çıkışlarını gösteren grafik, kaynak: BitInfoCharts

Hash oranı, bir ağda toplam bilgi işlem gücünü gösteriyor. Bu oranın yükselmesi, ağdaki madenci faaliyetinin arttığı anlamına geliyor. Bu bir yandan da ağı yüzde 51 saldırılarına karşı daha güvenli hale getiriyor.

9 Nisan’da Litecoin’in hash oranı, 359 TH/s’ye çıktı. Bir önceki en yüksek seviye, fiyatın 120 dolar olduğu 24 Mayıs 2018’de görülen 342 TH/s’ydi. Bundan 4 ay önce, Aralık ayında ise bu oran yalnızca 146 TH/s olarak kaydedilmişti. Yani 4 ay öncesine göre Litecoin’de madencilik faaliyetleri, yaklaşık yüzde 150 yükseldi.

Litecoin ağında görülen bu durum, gelecek olan blok ödülü yarılanması ile fiyatın artacağı beklentisinin madencileri harekete geçirdiğini gösteriyor. LTC, 20 dolara vurduğu Aralık ayından bu yana geçtiğimiz günlerde 90 doları gördü. Kripto para bugün ise 84 dolardan alınıp satılıyor. Yarılanma olayı yaklaştıkça Litecoin’de fiyatın artmaya devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl