Facebook’tan Facebook Coin’in habercisi olabilecek hamle

Facebook, İngiltere ve Fransa'da eşler arası ödeme hizmetini kapatma kararı aldı. Şirketin bu kararı, piyasaya sürülmesi beklenen kripto parası nedeniyle almış olabileceği kaydediliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sosyal ağ devi Facebook, aldığı ani kararla beraber 15 Haziran 2019’dan başlamak üzere İngiltere ve Fransa’da mesajlaşma uygulaması Messenger üzerinden yürüyen eşler arası para transferlerini durduracağını ilan etti.

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan herkes ise para göndermek ve almak için Facebook’un ödeme sistemini kullanmaya devam edebilecek. Şirket, yalnızca belirli bölgelerde kullanılabilen bu sistemi, dünyanın geri kalanına da açmayı planlamıştı fakat verimlilik ve finansmanla alakalı yetersizlikler, şirketi ödeme sistemlerini ABD dışında kalan tüm bölgelerde kapatmaya götürdü.

Facebook’un Messenger’da ödeme ağ geçidini kapatma kararını piyasaya sürülmesi beklenen kripto parası Facebook Coin nedeniyle almış olabileceği ifade ediliyor. İddiaya göre kripto para, sona erdirilecek olan eşler arası ödeme hizmetinin yerini alacak.

Şirket, halihazırda kripto parasını 50’yi aşkın mühendisten oluşan bir ekiple beraber geliştirme sürecinde. Projenin detayları sır gibi saklanıyor ve hatta projede çalışan personeller, bilgi sızdırılmasını önlemek amacıyla diğer Facebook çalışanlarından ayrı bir bölümde tutuluyor.

Ortaya atılan iddialar, Facebook Coin’in birkaç ulusal para birimine endeksli bir sabit kripto para olacağı yönünde. Bu konuyla ilgili son haberlerde Facebook’un kripto parası için girişim sermayesi şirketlerinden 1 milyar dolar destek istediği yazılmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl