Oda arkadaşının 9 milyon değerindeki kripto paralarını çaldı

Afek Zard adında bir adamın 2013'ten beri kripto paralara yatırım yapan oda arkadaşının 9 milyon dolar değerindeki Dash'lerini çaldığı bildirildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cointelegraph’ın İsrail yerel haber ajansı News1’ten aktardığına göre, İsrail’de yaşayan Afek Zard adında bir adam hakkında, oda arkadaşının 74,991 Dash coin’ini (9 milyon dolar) çaldığı iddiasıyla iddianame düzenlendi.

Çalınan coin’lerin miktarı dolaşımdaki toplam Dash miktarının %0.85’ine karşılık gelirken, haberde mağdur Alexei Yaromenko’nun erken dönem kripto para yatırımcısı olduğu belirtiliyor. Yaromenko, 2013 yılından beri kripto paralara yatırım yapıyormuş.

Haberde, Yaromenko’nun bu hırsızlık olayından önce Zard’a kripto paraları ve onlarla ticaret yapmayı öğrettiği de kaydediliyor.

İddianamede, Zard’ın Yaramenko’nun dairesinin anahtarına sahip olduğu ve Yaromenko’nun yokluğunda da daireye girebildiği belirtiliyor. Savcıların iddiasına göre, Dash’ler 1 Dash’ın 82.5$ olduğu 1 Mart’a kadar Yaramenko’nun cüzdanında mevcut durumdaymış. Ayın başına gelindiğinde ise Zard, Yaramenko’nun kripto para cüzdanlarının kimlik bilgilerini çalmak için onun bilgisayarını kullanmış ve Yaromenko’nun cüzdanındaki kripto paraları kendi cüzdanlarından dördüne göndermiş.

Tüm bunlarla birlikte, Zard’ın bu işi kendi başına mı yoksa bir başkasının yardımıyla mı yaptığı şu anda belirsizliğini koruyor.

Haberin sonunda, Zard’a hırsızlığın yanı sıra kara para aklama ve suç işleme maksadıyla başkasının bilgisayarını izinsiz kullanma suçlarının da yöneltildiği belirtiliyor.

Bu ayın başlarında Danimarkalı bir adam Bitcoin’le 450,000 dolar kara parayı akladığı iddiasıyla 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

→ BİTCOİN SEFALET ENDEKSİ, GÖRÜLMEMİŞ SEVİYELERDE: BU NE ANLAMA GELİYOR?

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl