Teknoloji devi Samsung’dan “Samsung Coin” planı

Teknoloji devi Samsung'un kendi Blockchain ağını geliştirdiği ve ayrıca kendi token'ını çıkarmayı düşündüğü bildirildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Coin Desk’te yer alan habere göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung kendi Blockchain ağını geliştiriyor ve aynı zamanda kendi token’ını çıkarmayı planlıyor.

Bir Samsung yetkilisine dayandırılan haberde şirketin Blockchain kolunun Ethereum’a dayalı bir Blockchain ağı inşa ettiği bildirildi. Bununla beraber çalışmanın halen deneysel aşamada olduğu ifade edildi.

Yetkili, “Şu anda henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen özel bir blok zinciri düşünüyoruz. Gelecekte halka açık bir zincir olabilir ama ben hibrit olacağını düşünüyorum. Özel blok zincirli ile halka açık zincirin bir kombinasyonu.” dedi.

Habere göre blok zincirinin geliştirilmesi tamamlandığında Samsung, bir “Samsung Coin” çıkarabilir.

Eğer şirket gelecekte halka açık bir blok zinciri geliştirirse Samsung Coin, tıpkı Bitcoin ve Ether gibi kripto para borsalarında halka açık olarak işlem görebilir. Yetkiliye göre Samsung, Blockchain teknolojisini ödeme uygulaması Samsung Pay’e de getirebilir fakat bu henüz kararlaştırılmadı.

Samsung’un Blockchain kolu bir yıldır aktif bir şekilde çalışıyor ve birtakım projeler geliştiriyor.

İki ay önce şirket, kripto para özel anahtarlarını saklamak ve Blockchain tabanlı dijital imzaları desteklemek gibi özelliklere sahip amiral gemisi cep telefonu Galaxy S10’un piyasaya sürülmesi ile Blockchain arenasına hızlı bir giriş yaptı.

Mart ayında Samsung, Ether ve Ethereum tabanlı ERC20 token’ları ile uyumlu olan kripto para cüzdanını resmen duyurdu. Bazı haberlerde cüzdanının yalnızca belirli ülkelerde mevcut olduğu belirtildi.

S10 ayrıca kripto oyun platformu Enjin, güzellik topluluğu Cosmee, kripto koleksiyon platformu CryptoKitties ve ödeme hizmeti CoinDuck gibi merkezsiz uygulamaları da destekliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl