Japonya’nın en büyük finans şirketinin CEO’su Ripple’a yönetici oldu

Japon finans devi SBI Holdings'in CEO'su Yoshitaka Kitao, Ripple'a üst düzey yönetici olarak atandı. Kitao'nun Ripple'a ilgili hedefleri büyük.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cointelegraph’ın haberine göre, Japon finansal hizmetler devi SBI Holdings’in CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple Labs’a yönetici olarak atandı.

SBI Holdings aynı zamanda Ripple‘ın aktif bir ortağı. İkili 2016 yılında XRP’nin Asya finans pazarındaki kullanımını artırmak için “SBI Ripple Asia” adlı ortak bir girişime imza atmışlardı.

SBI tarafından yapılan resmi duyuruda, bu atamanın Japonya ve Asya’daki finansal kurumlarda Blockchain ve dijital varlık kullanımını yaygınlaştırmak ve müşterilerin yararına daha gelişmiş finansal hizmetler sunmak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Telefonla katıldığı bir konferans görüşmesinde, Ripple’ın hedeflemesi gerekenin Swift’in dijital varlık versiyonu olduğunu belirten Kitao, ayrıca mevcut 200 müşterinin de 10,000’e çıkarılması hedefinde.

Öte yandan Kitao, ABD’nin düzenleyici kuruluşlarının önümüzdeki üç-beş yıl içinde XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı yönünde hüküm vermeyeceğine inanıyor.

Ekim 2018’de SBI ve Ripple, XRP destekli müşteri odaklı ödeme uygulaması MoneyTap’i piyasaya sürmüştü. MoneyTap, Ripple’ın blockchain çözümü XCurrent’i kulanarak yurt içinde bankadan bankaya transferlerin gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Japonya’nın tüm bankacılık varlıklarının %80’ini temsil eden 61 Japon bankasını bu sisteme dahil etme hedefinde olan MoneyTap, Mart ayı itibariyle 13 yerel bankadan yatırım aldı.

Kitao’nun gelişiyle birlikte Ripple ve blockchain yazılım firması R3’ün birbirlerine daha çok yaklaşmaları bekleniyor. Kitao önceki konuşmalarında bu iki firmayı öven açıklamalarda bulunmuştu.

R3 ve Ripple arasındaki kısa süren yasal anlaşmazlıklar 2018 sonbaharında çözüldükten sonra Kitao Şubat ayında eskiden rakip olan bu firmaları iş birliği yapmaları konusunda teşvik ettiğini söylemiş ve R3’ün başlangıçta XRP’yi kullanacak olan evrensel ödeme platformu “Corda Settler” hakkında da olumlu açıklamalarda bulunmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl