Dava edilen kripto para, 25 milyon dolarlık iadeye zorlanabilir

Kayıtsız menkul kıymet olduğu iddiasıyla davaya konu edilen Atonomi, 25 milyon dolarlık iadeyle karşı karşıya kalabilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para topluluğunda tanınan bir avukat olan Stephen Palley, Atonomi’ye karşı kayıtsız menkul kıymet olduğu iddiasıyla bir sınıf davası açıldığını bildirdi.

Ethereum tabanlı bir token olan Atonomi için 2018 yılının ortalarında ICO (kripto para arzı) gerçekleştirilmiş ve şirket, 25 milyon dolar para elde etmişti.

Palley, davanın Washington eyaletinde görüleceğini belirtiyor.

Dava kapsamında kayıtsız menkul kıymet satışı yoluyla elde edildiği öne sürülen 25 milyon doların avukatlık ücretleriyle birlikte iadesi talep ediliyor.

Davacılar, Atonomi token satışının bir yatırım sözleşmesi olduğunu ve bu nedenle Washington eyaletine ya da federallere kayıtlı olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Dava, sınıf davası olduğundan dolayı davacılar arasına katılmak isteyen çok sayıda insan var. Jared Polites bunlardan biri. Polites, “Grubumuz Atonomi’de 250 bin dolar kaybetti, kayıtsız menkul kıymet satışı dışında birçok sorun var. Bu sınıf davasına katılmak mümkün mü?” diyor.

Yüzde 90’dan fazla değer kaybetti

Geçtiğimiz Ekim ayında 5 milyon 600 bin dolarlık bir piyasa kapitalizasyonu bulunan ve 170 satoshi’den işlem gören ATMI, bugün 300 bin dolarlık piyasa kapitalizasyonu ile sadece 12 satoshi’den alınıp satılıyor. Kripto para, en yüksek noktasına göre yüzde 90’ın üzerinde değer kaybetmiş durumda.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl