Bitfinex’ten 1 milyar dolarlık IEO ve kripto para planı

Önde gelen Bitcoin borsalarından Bitfinex'in 1 milyar dolar toplanması hedeflenen bir IEO düzenlemeyi ve kripto para çıkarmayı planladığı bildirildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Bitfinex’in hissedarlarından biri olan Zhao Dong, Çin’in en büyük sosyal medya platformu Weibo’daki bir gönderisinde borsanın kendi kripto parasını ihraç etmeyi planladığını açıkladı.

Dong, gönderisinde kullanıcıları bu konuda ortaya çıkabilecek herhangi bir sahteciliğe karşı dikkatli olmalarını söyledi.

Öte yandan kripto para yatırım şirketi Primitive Ventures’in kurucu ortağı Dovey Wan ise Bitfinex’in kendi kripto parasını çıkarmayı planladığını ve dahası sabit kripto para Tether ile 1 milyar dolar toplayacağı bir IEO düzenlemeyi düşündüğünü yazdı. Bununla beraber henüz Bitfinex’ten resmi bir açıklama gelmedi.

Eğer, iddialar Bitfinex tarafından da doğrulanırsa New York Başsavcılığı ofisinin Bitfinex’i 850 milyon doları kaybetmek ve bu kaybı Tether’den aktarılan fonlarla örtbas etmek suçlamasının ardından geldiği için dikkate değer. Bitfinex iddiaların kötü niyetle yazıldığını ve gerçeği yansıtmadığını belirterek suçlamaları reddetmişti.

CoinDesk’e konuşan Dong, “Borsa token’ları daha iyi bir likiditeye sahipler. Shitcoin (çöp, işe yaramaz) olmayan tek gerçek token’lar.” dedi.

“850 milyon dolar gerçekten kayıp” kuşkusu

Bitfinex’e kripto para çıkarmayı öneren kişi olduğunu söyleyen Dong’un bu teklifi, Bitfinex’in New York Başsavcılığı ofisinin suçlamasında olduğu gibi, 850 milyon doları gerçekten kaybettiği ve bu miktarı kripto para çıkararak karşılamayı düşündüğü kuşkusu yarattı.

Bir kullanıcı, “Bitfinex, fonların kurtarılabileceğinden emin olduklarını söylemedi mi? Eğer öyleyse başka bir plana gerek yok. Fakat borçlarla hisselerin takas edileceği token’lar ihraç ederlerse bu fonların gerçekten tükendiği ve platformun güvenilirliğinin azalabileceği anlamına gelebilir.” yorumunu yaptı.

Dong, geçtiğimiz Cuma günü Bitfinex’in finans sorumlusunun kendisine 850 milyon doların birkaç hafta içinde geri kazanılacağını söylediğini açıklamıştı.

Dovey Wan da bir tutarsızlığa dikkat çekerek, “850 milyon dolar, kolaylıkla geri alınabilecekse neden böyle bir token satışı yapılsın ki?” ifadelerini kullandı.

Initial Exchange Offerings (IEO), yakın zaman önce merkezi bir kripto borsanın kripto para arzını organize eden yapı olarak işlev gördüğü alternatif bir kripto para arzı modeli olarak ortaya çıktı. Bu borsalar, projeleri inceliyor, muhtemel yatırımcıları buluyor ve satışı gerçekleştiriyorlar. Önde gelen kripto para borsası Binance, Ocak ayından bu yana bu arz modeliyle satış yapıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl