Bitfinex’e gölge bankacılık hizmetine tutuklama

ABD Başsavcılık Ofisi, dün yapılan bir duyuruya göre iki kişiyi kripto para borsalarına gölge bankacılık hizmeti vermekle suçladı. Bu kişilerden biri tutuklanırken diğerinin tutuklanıp tutuklanmadığıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para sektörüne dönük sıkı önlemler sürüyor.

CoinDesk ve The Block’ta yer alan haberlere göre, ABD Başsavcılık Ofisi, dün yaptığı bir duyuru ile iki kişinin kripto para borsalarına gölge bankacılık hizmetleri vermekle suçlandığını bildirdi.

Basın bülteninde İsrail’in başkenti Tel Aviv’de yaşayan Ravid Yosef ve ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Reginald Fowler (tutuklandı) ismindeki iki şahıs, “banka sahtekârlığı ve lisanssız para nakil işi yapmak” suçlamalarıyla suçlandı. Dava dosyasına göre ikili, Global Trading Solutions şirketi altında kripto para borsalarına para transferi yapmak için çeşitli hesaplar açtı.

Yüz milyonlarca dolarlık kaçak işlem gerçekleştirdikleri öne sürülen ikili, bu hesaplar aracılığı ile 2018 yılının Şubat ve Ekim ayları arasında borsalara hizmet verdi.

Öte yandan Global Trading Solutions LLC’nin Global Trade Solutions AG’ye bağlı olduğu iddia ediliyor. Global Trade Solutions AG de Bitfinex ile Tether’in soruşturmasında adı geçen ve internet sitesinde Cex.io ile Exmo gibi borsalara hizmet verdiğini belirten bir banka olan Crypto Capital’in ana şirketi.

Global Trading Solutions LLC ismi, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Bitfinex’in bankacılık ortağı bulmakta güçlük çektiği ve bu nedenle para yatırma işlemlerini birkaç gün boyunca askıya almak zorunda kaldığı dönemde borsaya gönderilecek olan paranın aktarılacağı hesap olarak listelenmişti:

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl