Ripple, 1 milyar XRP’nin kilidini açtı

San Francisco merkezli Blockchain tabanlı ödeme teknolojileri şirketi Ripple, 1 milyar XRP'nin kilidini açarak piyasaya sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

XRP blok gezgini Bithomp‘a göre Ripple Labs, bugün 308 milyon dolar değerinde 1 milyar XRP’yi kilitli hesaptan çıkararak piyasaya sürdü.

Esasında bu alışılmadık bir durum değil. Her ay 1 milyar XRP, düzenli olarak serbest bırakılıyor. Geçen ay da 1 milyar XRP’nin kilidi açılarak piyasaya sürülmüştü. Bunların bazıları satılıyor, bazıları ise şirket tarafından harcanıyor fakat borsalarda satılmıyor. Aksine, ortaklara ve ilgilenen üçüncü taraflara piyasa fiyatı üzerinden teklif ediliyor. Piyasaya sürülen XRP’lerin satılmayan kısmı olursa, bunlar emanet hesabında tekrar kilitleniyor.

Ripple şirketi, şu anda yaratılan 100 milyar XRP’nin yüzde 51.5’ini emanet hesaplarda tutuyor. Başlangıçta bu oran yüzde 55’ti. Bunların değeri, bugünkü fiyat üzerinden yaklaşık 16 milyar dolar ediyor. Bugüne kadar 4.5 milyarı dolaşımdaki miktara eklendi.

Tahminlere göre aylık ortalama 214.3 milyon XRP ile emanet hesaplarındaki tüm XRP’ler 2039 yılında tükenmiş olacak fakat tarih, talebe oranla değişebilir. Şirket, geçtiğimiz günlerde yayınladığı son çeyrek raporunda yaklaşık 169 milyon dolarlık XRP sattığını açıklamıştı.

Bu arada XRP, düne göre yüzde 1’lik düşüşle 0.304 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. okumas Yanıtla

    3 – cente düşsünde kasadakinin hepsi satılsın herkes baksın işine.