Bitfinex’in 1 milyar dolarlık büyük arz planının detayları ortaya çıktı

Son zamanların tartışılan kripto para borsası Bitfinex'in hissedarı Dong, borsanın kendi kripto parasını çıkarma ve bunu 1 milyar dolarlık IEO'yla satışa sunma planının ayrıntılarını açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Bitfinex‘in hissedarlarından biri olan Zhao Dong, borsanın kendi kripto parasını çıkarma ve bunu 1 milyar dolar toplanması hedeflenen bir IEO’yla satışa sunma planının ayrıntılarını açıkladı.

1 Mayıs’ta WeChat üzerinden herkese açık bir paylaşımda bulunan Dong; satışa sunulacak token arzının 1 milyar olduğunu, her bir token’ın 1 dolar değerinde olacağını ve minimum satın alma bedelinin de 1 milyon dolar olarak belirlendiğini açıkladı.

500 milyon dolar değerinde token’a çoktan alıcı çıktığını ve bu IEO’ya sadece onaylı yabancı yatırımcıların katılabileceğini belirten Dong, sürece ilgi duyanların 5 Mayıs’a kadar taahhütte bulunmaları gerektiğini söyledi.

Yatırımcıların token’ın white-paper’ını inceleme imkanı bulduktan sonra taahhütlerini iptal edebileceklerini veya %10’luk bir depozito vererek bu taahhütlerini daha da güçlendirebileceklerini de belirten Dong, sistemin çalışma prensibini ise şöyle açıkladı:

“Sistem ilk gelen alır mantığıyla çalışıyor. Eğer bütün token’lar dağıtılırsa perakende kanallarını kullanmak zorunda kalmayacağız ve yaptığımız bir nevi kapalı arz olacak.”

Yine Dong’a göre bu yeni token, Binance’in BNB’sinin ve Bitfinex’in eski coin’i BFX’in bir karışımı olacak.

Bitfinex 2016’da büyük bir hack saldırısına uğramış ve 120,000 BTC’sini çaldırmıştı. Borsa o dönemde bu saldırıdan etkilenen kullanıcılarının zararlarını kapatmak için BFX token basmış ve onlara dağıtmıştı.

New York Başsavcılığı geçtiğimiz günlerde Bitfinex’i 850 milyon dolarlık fon kaybını yine kendisine ait bir şirket olan Tether’in rezervlerini kullanarak örtbas etmekle suçlamış ancak her iki şirket de bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

Dong’un bu kripto para çıkarma planından ilk olarak 29 Nisan’da bahsetmesiyle birlikte yeni bir tartışmanın fitili ateşlenmiş ve Bitfinex’in New York Başsavcılığı ofisinin suçlamasında olduğu gibi, 850 milyon doları gerçekten kaybettiği ve bu miktarı kripto para çıkararak karşılamayı düşündüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl