Facebook’un kripto parası güçlenerek geliyor

Wall Street Journal, Facebook'un kripto para ödeme sistemi için sayısız şirketle görüşme halinde olduğunu ve bunlar arasında Visa ile MasterCard'ın da bulunduğunu bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street Journal’da yayınlanan habere göre, Facebook şu anda geliştirme aşamasında olduğu kripto para ödeme sistemini desteklemeleri için onlarca finans ve e-ticaret şirketi ile görüşüyor.

Haberde sosyal ağ devinin Visa ve MasterCard dahil olmak üzere çeşitli şirketlerle şirket içinde Libra Projesi olarak bilinen proje hakkında konuştuğu kaydediliyor.

Facebook’un düşündüğü fikirlerden biri, Facebook’ta reklam görüntüleyen kullanıcıları, platformun kendi kripto parası ile ödüllendirmek. Facebook’un ayrıca ödeme sistemini Facebook’la oturum açmaya benzer şekilde üçüncü taraf internet siteleri ve uygulamalara yerleştirmeyi de isteyebileceği belirtiliyor.

Facebook, ana odağın gizlilik olduğu büyük bir değişim sürecinden geçiyor ve şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde düzenlenen F8 konferansında ödemelerin ve e-ticaretin Facebook’un geleceği olacağı hakkında uzunca bir konuşma yapmıştı.

Facebook, kripto para projesi üzerinde 1 yıldan uzun bir süredir çalışıyor. Proje ekibi 50’nin üzerinde mühendisten oluşuyor. Şirketin planını başarı ile uygulaması durumunda kripto paraların benimsenmesine önemli ölçüde katkı sağlayacağı, bunun yanı sıra kendisi için ciddi bir gelir akışı oluşturacağı düşünülüyor.

Öte yandan F8 konferansında konuşan Messenger ürün sorumlusu Asha Sharma, Messenger, Instagram ve Whatsapp’in tek birleştirilerek tek bir platform haline getirileceğini duyurdu. Geçtiğimiz Şubat ayında New York Times, Facebook’un kripto parasının her ay 2.7 milyar kullanıcıya ulaşabilecek şekilde Messenger, Whatsapp ve Instagram’da kullanılabileceğini yazmıştı. Şirket bir yandan Instagram kullanıcılarının doğrudan satış yapabileceği bir sistem üzerinde de çalışıyor. Bunların tamamında geliştirilen dijital paranın önemli bir rolünün olacağı tahmin ediliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl